2012 staat voor MAC in het teken van de sterke vrouw.

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

2012 staat voor MAC in het teken van de sterke vrouw. Na collecties met de 90-jarige Iris Apfel, de virtuele Miss Piggy en de excentrieke Daphne Guinness is Beth Ditto de volgende in het rijtje voor MAC.

Fat, Feminist Lesbian From Arkansas

Mary Beth Patterson oftewel Beth Ditto is de front woman van The Gossip. The Gossip is een eigentijdse rock/punk band die langzaam aan steeds meer wereldfaam krijgt.

Niet alleen vanwege haar muzikale kwaliteiten valt Beth op, maar ook vanwege haar no-nonsens attitude. Deze prachtige plus-size dame heeft schijt aan moderne conventies en schroomt niet om zich midden op het podium uit te kleden of om haar oksels niet te scheren. In 2009 werd Beth Ditto bij het grote publiek bekend door haar naakte cover voor Love Magazine.

Fat, feminist lesbian from Arkansas

Dit maakte nog al wat boze tongen los binnen en buiten de modewereld. Deze zelf uitgeroepen ‘fat, feminist lesbian from Arkansas’ heeft zich nog al eens uitgesproken tegen het maat nul beleid in de modewereld. Beth Ditto loopt geregeld de shows van Jean Paul Gaultier en is de lieveling van menig designer. Zelf Karl Lagerfeld moest er aan geloven. Terwijl Karl nog al bekend staat als iemand die een hekel heeft aan dikke mensen.

Beth voor MAC

Beth Ditto is daarnaast ook een grote make-up fan. Gelukkig maar, anders moesten wij deze vast geweldige collectie van MAC missen. Helaas is nog niet heel veel bekend over de collectie en de kleuren. Naar verwachting zal de collectie in juni in de winkels liggen.

The Gossip – Heavy Cross

Lees ook