Vroeger was het heel gewoon: wie last had van een droge huid, nam regelmatig een bad met haverzemelen. Haver Tegenwoordig zijn we die oude wijsheden een beetje kwijtgeraakt. Jammer, want ze zijn zo waardevol. Wie weet er vandaag de dag nog dat haver cholesterolverlagend werkt, schommelingen in de bloedsuikerspiegel opvangt en licht verteerbaar is? We […]

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Vroeger was het heel gewoon: wie last had van een droge huid, nam regelmatig een bad met haverzemelen.

Haver

Tegenwoordig zijn we die oude wijsheden een beetje kwijtgeraakt. Jammer, want ze zijn zo waardevol. Wie weet er vandaag de dag nog dat haver cholesterolverlagend werkt, schommelingen in de bloedsuikerspiegel opvangt en licht verteerbaar is? We zouden veel meer haver moeten eten! Een droge huid knapt er zienderogen van op.

Zacht en soepel

 

Drs. Hans Schreuder heeft niet voor niets haverextract toegevoegd aan de HPO-body cream. Dat verzacht en verzorgt de droge huid, en maakt deze lekker soepel. Zo komt de huid weer in balans. De huid van ons lichaam heeft ook behoefte aan frisse lucht. Zomers lukt dat wel, maar ‘s winters kunnen we de huid best een handje helpen. Hoe? Door regelmatig met een scrubhandschoen of borstel de huid te bevrijden van het laagje dode, doffe huidcellen. Slapen met een open raam is ook aan te bevelen.

Stralend

De huid die gezond is, straalt. Zo’n huid heeft de juiste spanning en is goed doorbloed. Voelt zacht en soepel aan. Functioneert de huid niet goed, dan droogt deze uit en wordt gevoelig. Met schrale plekken en vlekken als gevolg. Het zijn allemaal signalen dat de huidconditie is verstoord.

Gezond

Gelukkig is het lichaam een ingenieuze machine die zichzelf kan herstellen en repareren. Maar dan moeten de juiste voedingsstoffen voorhanden zijn. Het begint dus allemaal met gezond eten. Waarbij u de nodige voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt. Maar waarbij u ook ontspant en geniet. Want echt waar: dat is ook belangrijk voor een huid die straalt van vitaliteit!

 

Deze informatie behoort tot het merkdossier van drs. Hans Schreuder op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook