Een mooie hydraterende basiscreme, ook prima onder make-up

03:57 - 02:22
luistertijd 03:57 - leestijd 02:22

Lancome Hydra Zen Neurocalm spf 15

Voordat ik voor Beautyjournaal reviews schreef gebruikte ik alleen maar Lancôme. In mijn vorige woonplaats kwam ik bij een schoonheidsspecialiste die dat merk gebruikte. Als je aansluitend aan de behandeling wat kocht, werd dat genoteerd op een spaarkaart en als die vol was mocht je een product uitkiezen. Ik ben helemaal crazy van spaarkaarten en zegeltjes plakken om daarna wat uit te kiezen. Ja, ik ben naïef, wat kan mij het schelen!

Door Beautyjournaal leerde ik dat er ook andere goede merken waren en verdween Lancôme uit mijn badkamer en dus ook mijn spaarkaart. Maar toch, dat roosje van Lancôme raakt wel mijn hart, zo teder!

Beloften

De Hydra Zen serie is groot, geschikt voor alle huidtypen met heel veel producten. Mijn huid is op dit moment in topconditie en daar ben ik erg blij mee. Dan is het spannend om te switchen naar een nieuw product. Maar als testpanellid ken ik inmiddels mijn huid, dus ik ging vol goede moed aan de slag. Ik heb eerst de pot bekeken en daar mis ik meteen de INCI lijst. Op de website van Lancôme is deze ook onvindbaar. Verdorie, hoe kan ik nu bepalen hoeveel parfum erin zit om roodheid en ontvellingen te voorkomen. Ik ben er namelijk inmiddels achter dat mijn huid zeer gevoelig reageert op parfum. Weer terug naar de Lancôme-website en daar lees ik dat deze crème plantaardig is, de gestreste huid kalmeert en roodheid voorkomt. Kijk, dat moet ik hebben!

De nieuwe techniek voor dit product heet Neurocalm. Het bestaat uit een complex van de Franse roos (Lancôme logo), Mu Dan Pi (pioenrooswortel) en Moringa Oleifera. Deze laatste wordt ook de wonderboom genoemd en is erg bekend in de homeopathische geneeskunde.

De claim luidt dat Neurocalm helpt tegen de invloeden van het milieu (UVA, UVB en vervuiling) en de effecten van stress op de mens. De huid ontspant, wordt intens gehydrateerd en gekalmeerd. Nergens lees ik iets over anti-veroudering, het heeft vooral een hydraterende werking.

Hoe is de crème in gebruik?

De eerste keer smeer ik deze crème puur, dus zonder exfolianten en serum, op. Verwend door de pompflacons moet ik even gokken hoeveel ik uit de pot moet hengelen met een spatel. Natuurlijk pak ik teveel maar dat vindt zijn bestemming op mijn decolleté, is die ook beschermd.

De informatie van de website had ik geprint en wat me opviel is dat er een tweetal termen in hoofdletters me toe schreeuwen; WETENSCHAPPELIJKE KENNIS en NIEUWE TECHNOLOGISCHE DOORBRAAK. We weten dat een wetenschappelijk onderzoek in de cosmetica (met 30 vrouwen) niet zo veel zegt. Een dubbelblind onderzoek (met andere 30 vrouwen) heb ik nog nooit gezien. Dus daar gaan mijn keurig geëpileerde wenkbrauwen van fronsen.

Jolanda concludeert:

Ik heb het een paar weken gebruikt. Wat me aangenaam verraste na het opbrengen, is dat mijn slaapkreukeltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Op mijn gezicht heb ik niet veel rimpels (bovenlip en iets bij de ogen), maar mijn huid zakt wel uit. Daardoor zie ik vaak een pafferige vermoeide kop in de spiegel – vooral na nachtdiensten.

Verder hydrateert de crème geweldig en het is een mooie basis voor foundation. Mijn huid is glad maar niet fris en glanzend. Iedere keer als ik het gebruikte moest ik aan een jongere collega (ook Beautyjournaal-fan) denken waarvoor het beter geschikt is.

Kortom een prima crème voor een vochtarme huid voor vrouwen tot 35 jaar. Niet te vergeten, het is een prima decolleté crème, dat verbaasde me wel!

Lees ook