Lippen Make-up

Lipstick: het mag lekker imperfect deze lente

Hoewel er deze lente volop perfect aangebrachte make-up is met scherpte eyeliners en vol aangezette lippen, is er als fijne tegenhanger ook imperfectie waarneembaar. Eyeliner die met de hand is uitgesmeerd, lippen die met de vingers licht zijn aangezet en een gezicht dat natuurlijk straalt van gezondheid. Het gaat om glans in je ogen, zichtbare huid, en een blos op de lippen.

Less is more

Het is een ‘just out of bed’ look, ideaal als je nog lekker jong bent of zulke gave features hebt, dat dit je voorkomen spannend maakt op elke leeftijd. De wonderlijke nasleep van een goede vrijpartij: je haar zit in de war, je lippen zijn rood en opgezwollen en je huid heeft een gezonde glans.

Make-up artist Terry Barber (hoofd make-up bij Mac) noemt het de ‘net thuis van een feestje’ look. Het leuke aan deze look is dat het er geen ingewikkelde tools voor nodig zijn, je vingers zijn de belangrijkste hulpmiddelen.

Net een waterijsje gegeten….

Welk product je ook gebruikt, breng het zacht aan. Corrigeer imperfecties met concealer maar smeer de huid niet dicht. Breng glans aan met een vloeibare highlighter, dit geeft een frissere oogopslag. Je lippen zien eruit als na het eten van een rood waterijsje. De binnenkant van de lippen hebben een mooie subtiele kleur wat ook wel ‘popsicle mouth’ wordt genoemd.

Dep lipstick zit wat aan de binnenkant van de lip. Experimenteer met kleur, het mag best een fellere tint zijn, licht gedept aangebracht. Kleur vooral niet de hele lip in.

Draag voor de verandering eens geen mascara of probeer een mascara in de kleur van je haar (bijv, blond, rood of bruin). En de wenkbrauwen? Wenkbrauw-queen Anastasia Soare adviseert om de wenkbrauwen lichter te maken naarmate de oogmake-up zwaarder wordt. Gebruik hiervoor gekleurde wenkbrauwgel. Deze lente gaan wij fris en fruitig over straat.

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

1 reactie

  • Beeldig, maar inderdaad alleen geschikt voor jong en fruitig. Op oudere leeftijd zie je er dan al snel ‘verlopen’ uit volgens mij. Althans, laat ik het zo zeggen: Ik zie er dan verlopen uit:-))

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.