Vrouwen vinden het mooi, maar is het wel natuurlijk na te bootsen?

01:38 - 00:59
luistertijd 01:38 - leestijd 00:59

Lachkuiltjes, ze behoren officieel niet tot een van de zeven schoonheden, maar veel mensen vinden het wel heel aantrekkelijk. Sterker nog, in 2010 schreef de Engelse roddelkrant Daily Mail nog dat de vraag naar lachkuiltjes via het mes met 11% was gestegen in Engeland. Voor de kuiltjes van Cheryl Cole zouden geliefd zijn.

Ook onze plastisch chirurg Frank Niessen krijgt de vraag of ze letterlijk geconstrueerd kunnen worden. Wij zijn benieuwd naar het antwoord, jij ook?

frank niessen

plastisch chirurg Frank Niessen

‘Een lachkuiltje ontstaat bij het aanspannen van de gelaatsspieren wanneer je lacht, of je mondhoeken optrekt. Dit komt doordat er verbindingen van de huid met de spier zijn ter plaatse.

Mensen zonder deze verbindingen hebben geen lachkuiltje. Om die te maken moet je een kleine operatie uitvoeren waarbij er een littekentje wordt gemaakt en de huid wordt vastgehecht aan de spier. Door de verlittekening ontstaat er een kuiltje. De kuiltjes blijven continu bestaan en verdwijnen niet zonder te lachen. Dit kan een onnatuurlijk effect geven,want ook wanneer je niet lacht, staan die kuiltjes in je wangen.

Wanneer je ouder wordt en je huid gaat uitzakken kan het kuiltje op een verkeerde eveneens onnatuurlijke plaats komen. Bedenk je dus maar twee keer voordat je dit wilt laten doen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Frank Niessen

Lees ook