Daphne Guinness, de naam spreekt tot de verbeelding.

02:49 - 01:41
luistertijd 02:49 - leestijd 01:41

Daphne Guinness, de naam spreekt tot de verbeelding. Ja, deze dame is een afstammeling van de bierproducerende Guinness familie.

Als dochter van een Baron en zijn tweede vrouw, heeft Daphne Guinness altijd het leven geleid van een echte ‘socialite’.

Scheepsmagnaat

Ze was erbij in midden jaren 80 toen Andy Warhol de wereld in zijn greep had en trouwde op 19 jarige leeftijd met Spyros Niarchos, zoon van de Griekse scheepsmagnaat Stavros Niarchos. Aan het huwelijk heeft ze niet veel goeds overgehouden, behalve 3 zonen en een flinke ‘settlement’.

I’ll eat when I’m dead

Daphne Guinness leeft in een wereld waar het verzamelen van haute couture heel normaal is. Een van haar beroemdste uitspraken is: ’I’ll eat when I’m dead’. Ze is excentriek, een beetje vreemd maar oh zo lekker. Cosmetica merk Mac kon deze geweldige kans niet aan zich voorbij laten gaan en lanceerde begin 2012 een speciale collectie bedacht door Daphne Guinness. Hij is ook nog steeds te koop!

Daphne Guinness

Daphne Guinness is geen onbekende in de modewereld. Werkzaam o.a. als journalist en fashion designer zet ze geregeld de mode wereld op zijn kop. In 2009 lanceerde zij een parfum samen met Comme des Garçons. Maar Daphne Guinness staat vooral bekend om haar talent jonge designers te ontdekken, en vanwege haar opvallende uiterlijk.

In 2011 bekende ze dat de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy haar grote liefde is, ook al is deze man getrouwd. De hele wereld weet het inmiddels……

Daphne Guinness en Mac

Mac kon geen betere match maken. Daphne Guinness wist de creatieve mensen bij Mac te verassen met haar sterke mening en flinke dosis aan creativiteit en originaliteit. In plaats van trends nalopen wist Guinness de trend te zetten, waardoor de collectie zeer haute couture is geworden.

Bloed en porselein

De inspiratie bronnen voor de collectie zijn al net zo onconventioneel als Daphne Guinness zelf. Samen met Mac’s Senior Vice President en Creative Director James Gager ontwikkelde ze de collectie. Op het moment van ontwikkeling haalde ze een waterverfpalet uit haar tas en begon met spuug de kleuren te mengen. Uiteindelijk zijn haar inspiratie bronnen het Spaanse dorpje waar ze geboren is, Chinese porseleinen vazen en de meest opvallende is duivenbloed.

Ja, duivenbloed speelde een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van deze lichte gothic collectie, die verassend draagbaar is. Bloed, het lijkt wel een langzaam een nieuwe trend. Al eerder rapporteerde Beautyjournaal over parfum geïnspireerd door bloed. Wat zal het volgende product zijn dat ons levensvocht voortbrengt? Wordt vervolgd…

Lees ook