Ik ben een van die mensen die een hekel heeft aan haar rode wangen.

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Ik ben een van die mensen die een hekel heeft aan haar rode wangen. Couperose zit bij mij in de familie en daarom doe ik er alles tegen om het af te remmen en te verminderen. Gelukkig heb ik een mooie huid, die niet extreem is aangetast. Desondanks blijft roodheid mijn achilleshiel, iedereen die mij kent weet dat ik er constant over kan zeuren. Vaak genoeg kijken mensen mij aan met een blik die zegt:’waar heb je het over, je huid is prachtig’. Dat krijg je als je in de beautywereld werkt, je wilt het altijd beter, meer en mooier. De vernieuwde Antirougeurslijn van Avène pakt mijn problemen en nog veel meer aan.

Avène Antirougeurslijn

De nieuwe versterkte formule van Antirougeurs bevat 250x meer Ruscusextract met 50% meer saponinen. Saponinen zorgen voor een betere bloedtoevoer en zijn daarnaast ontstekingsremmend. Saponinen zijn natuur eigen reinigingsmiddelen en komen van nature in verschillende planten (lelies, agaven, zeepkruid – Saponaria officinalis, paardenkastanje en in de vruchten van de zeepnotenboom) voor. In de Tweede Wereldoorlog werden saponinen gebruikt als vervangingsmiddel voor zeep en sommige saponinen hebben dezelfde kwaliteiten als steroïden. Geen wonder dat dit extract ontstekingsremmend is. De ontsteking wordt tegen gegaan en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

De lijn bestaat uit 4 producten. De Antirougeurs Dermo Cleansing Milky Fluid, de Antirougeurs Moisturizing Emulsion, de Antirougeurs Moisturizing Cream en de Antirougeurs Fort Treatment Care.

Antirougeurs Dermo Cleansing Milky Fluid is een milde reiniging met een frisse melkachtige textuur. Bovendien voorkomt het een trekkerig gevoel.

Antirougeurs Moisturizing Emulsion is een hydraterende emulsie met een lichte textuur voor de normale tot gecombineerde huid. Bevat SPF 20 en kan naast overdag ook ‘s avonds worden gebruikt.

Antirougeurs Moisturizing Cream is een rijkere versie dan de emulsion. De samenstelling is verder gelijk. De crème bevat ook een SPF20 en is naast overdag ook ’s avonds te gebruiken.

Antirougeurs Fort Treatment Care is een krachtige crème die speciaal is ontwikkeld om lokaal de rode plekken om de huid aan te pakken. Bij gebruik ’s ochtends en ’s avonds moet na een maand al resultaat zichtbaar zijn, zo claimt Avène.

Mijn test resultaten

Zelf test ik de Antirougeurs Dermo Cleansing Milky Fluid, Antirougeurs Moisturizing Emulsion en Antirougeurs Fort Treatment Care. Ik ben dan ook zeer te spreken over de resultaten die deze producten mij geven. Allereerst moet ik Avène complimenteren over het reinigingsproduct! Het reinigt mijn huid op een zeer zachte manier, maar wel heel erg compleet. Mijn huid is echt schoon en al mijn make-up gaat er moeiteloos vanaf. Daarnaast is deze melk zeer fijn omdat het een verkoelend effect heeft, dit maakt het reinigingsproces zeer aangenaam.

Extra bescherming

Na het reinigen van mijn huid gebruik ik ‘s morgens en ‘s avonds de Antirougeurs Fort Treatment Care. Dit is een heerlijke rijke crème die je moet aanbrengen op wangen, neus en kin. De plekken waar de roodheid meestal het ergst is. Ik ben zeer te spreken over dit product en kan met eerlijkheid vertellen dat na ongeveer 4 weken mijn permanente roodheid al een stuk minder is en mijn huid daarnaast ook nog eens minder snel opvliegt. Toen ik begon met deze test, was mijn huid niet in een al te beste staat. Mijn huid was geïrriteerd en erg jeukerig, na 4 weken gebruik van deze lijn is mijn huid weer helemaal hersteld. Het is niet alleen hersteld maar is beter dan dat het daarvoor was.

Hydrateren

De laatste stap is de Antirougeurs Moisturizing Emulsion, zoals beschreven is dit een lichte crème. Deze crème heeft een zeer fijne textuur en heeft een erg aangename geur. De crème smeert makkelijk uit en geeft de huid gelijk een comfortabel gevoel. Jammer is dat de emulsion eigenlijk iets te dun voor mijn huid is, als ik de Antirougeurs Fort Treatment Care niet als eerst zou gebruiken dan was de crème zeker niet genoeg.

Al met al ben ik zeer te spreken over deze lijn, Avène heeft weer een aantal topproducten op de markt gebracht. Ik zal deze producten dan ook zeker blijven gebruiken, misschien alleen de Antirougeurs Moisturizing Emulsion voor de Antirougeurs Moisturizing Cream omwisselen. Wat ik erg jammer vind is dat de lijn geen aparte nachtcrème bevat. De Antirougeurs Moisturizing Cream en Antirougeurs Moisturizing Emulsion bevat een SPF 20. Voor overdag is dat natuurlijk geweldig, maar wat moet je ’s nachts met een zonnefilter?

De producten zijn te koop bij de apotheek en de prijzen liggen tussen € 14,99 en € 19,99.

Op dit moment is Jolanda de producten ook aan het testen, haar review volgt nog.

Lees ook:

Lees ook