Het lijkt alsof je meer haar hebt, dat wel...

03:03 - 01:49
luistertijd 03:03 - leestijd 01:49

Volume Hair Plus

Het vervelende van dunner en fijn haar is dat je vaak dwars door het haar de hoofdhuid kunt zien. Veel mannen hebben hier last van, maar ook een flink aantal vrouwen. Volume Hair Plus is een product dat beweert de dunne en zelfs kalende plekken te kunnen camoufleren. De gekleurde haarspray bevat daartoe miniscule vezeltjes die zich aan de dunne haren hechten. Tijdens het drogen zetten de vezeltjes uit, waardoor het haar dikker lijkt.  De spray is dermatologisch getest, geeft geen bijwerkingen en is met een normale shampoo uit te wassen. Er zijn 5 kleuren: blond, donkerblond, middenbruin, donkerbruin en zwart.  Volume Hair Plus is verkrijgbaar via de webshop en bij Etos. De prijs: € 19,95 per stuk.

Op de redactie hadden we het al even snel op de handrug gespoten. De vezels zagen we niet zo snel, maar er komt wel (in dit geval) bruine verf uit de spuitbus. Die verf hecht zich heel goed aan de huid, we moesten flink boenen met water en zeep om het er helemaal af te krijgen. Dit geeft al aan dat het dus ook goed op de kale plekken van de hoofdhuid zal hechten.

Zelf heb ik dit product ook getest. Zoals ik wel vaker in stukken heb gemeld, is mijn haar vooral bovenop tamelijk dun, en alhoewel ik eigenlijk vind dat ik me daar gewoon bij neer moet leggen, ben ik stiekem toch altijd op zoek naar een manier om het weer wat voller te krijgen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet erg veel fiducie had in Volume Hair Plus, maar goed, testen kan natuurlijk nooit kwaad.

Mijn hele badkamer zat onder

Ik volgde de gebruiksaanwijzing nauwkeurig en spoot de lak in ruime, cirkelvormige bewegingen op mijn hoofd. Dat viel nog niet mee – ik had meteen een donkere vlek op m’n schedel en de spiegel had ook een leuk donkerbruin tintje gekregen. Na tien minuten poetsen met Glassex was de spiegel gelukkig weer schoon en na vijf minuten in de weer te zijn geweest was m’n kop dat ook weer. Klaar voor de tweede poging. Die verliep beter. Binnen de kortste keren was m’n hele schedel egaal donkerbruin – en de spiegel bleef schoon. Maar leek het nu of ik meer, dikker en voller haar had?

Geverfde schedel

Nee. Ik zag er uit als een man met weinig haar en een donkerbruin geverfde schedel. Het zag er werkelijk pathetisch uit. Ik heb het maar snel weer weggewassen. Volume Hair Plus is – in ieder geval voor mij – niet de oplossing. Wellicht werkt het spul wel als je haren wat langer zijn,  waardoor het minder opvalt dat je je schedel van een kleurtje voorzien hebt. Bij mij, met mijn korte, dunne haar, werkte het in ieder geval niet.

Lees ook