Drs. Hans Schreuder noemt zijn Vision for Health producten ook wel ‘natuurlijke voeding voor de huid’. En dat bedoelt hij letterlijk: een deel van de crème die u opbrengt trekt in de huid en wordt opgenomen door het lichaam. Eigenlijk net als bij gewoon eten, alleen komt de voeding dan via de mond het lichaam […]

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

Drs. Hans Schreuder noemt zijn Vision for Health producten ook wel ‘natuurlijke voeding voor de huid’. En dat bedoelt hij letterlijk: een deel van de crème die u opbrengt trekt in de huid en wordt opgenomen door het lichaam. Eigenlijk net als bij gewoon eten, alleen komt de voeding dan via de mond het lichaam binnen.

Verrijking

Het is dus belangrijk dat zo’n crème ingrediënten, of liever gezegd grondstoffen, bevat die de huid verrijken door hun voedingswaarde en tegelijkertijd niet schadelijk zijn. Niet voor de huid en niet voor het lichaam. Dat is precies het gebied waarop drs. Hans Schreuder nieuwe wegen bewandelt en als geen ander de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht neemt.

In feite is ons lichaam een biochemisch fabriekje. Onze spijsvertering is een ragfijn chemisch proces dat z’n werk al doet terwijl wij nog de smaak van het nagerecht op onze tong proeven. Bij de ontwikkeling van zijn HPO-creams gebruikt drs. Hans Schreuder in grote lijnen een combinatie van twee belangrijke natuurlijke grondstoffen: lichaamseigen stoffen en natuurlijke voedingsstoffen.

Melkzuur en citroenzuur

Lichaamseigen stoffen zijn stoffen die van nature in het lichaam voorkomen. Natuurlijke voedingsstoffen ontstaan elders en komen van buitenaf het lichaam binnen. Van de lichaamseigen stoffen verwerkt drs. Hans Schreuder uitsluitend de natuurlijke variant, zoals we die vinden in citroenzuur en melkzuur.

Melkzuur speelt een grote rol bij de vochtregulatie van de huid en is daarom een belangrijk ingrediënt voor een goede crème. Het is het lichaamseigen rechtsdraaiende melkzuur dat drs. Hans Schreuder verwerkt in zijn crèmes. Zo gebruikt hij in zijn producten ook rechtsdraaiende natuurlijke Vitamine E.

Waar het drs. Hans Schreuder om gaat is de formulering, de receptuur van zijn crèmes zo te maken dat die zo dicht mogelijk bij de natuurlijke werking van ons lichaam blijft. Door bij voorkeur lichaamseigen stoffen te gebruiken.

Haver en gist

Wat de HPO-creams van drs. Hans Schreuder bovendien bijzonder maakt is de toevoeging van natuurlijke grondstoffen als haver en gist. Pure stoffen die we ook aantreffen in havermoutpap en broodproducten. Haver geeft veel energie, is licht verteerbaar en werkt kalmerend. Bovendien verlaagt haver het cholesterolgehalte in het bloed. Hij at het zelf en ontdekte na verloop van tijd dat zijn huid ervan opknapte, zachter werd en soepel. Dus besloot hij het in een crème te verwerken.

Ook de toevoeging van gistextract aan de HPO-morning cream is een natuurlijke verrijking. Van gistextract is bekend dat het bloedzuiverend werkt en de stofwisseling van de huid bevordert. Omdat onze voeding niet 100% volwaardig is, kan een tekort aan B-vitaminen optreden. Door de toevoeging van gistextract help deze crème het natuurlijke evenwicht van de huid in stand te houden.

Hamamelis en toverhazelaar

In zijn HPO-refreshing cream gebruikt drs. Hans Schreuder een extract van hamamelis, de toverhazelaar. De toverhazelaar wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor toepassingen op de huid. Het stimuleert de epitheelvorming (celgroei) en bevordert de bloeddoorstroming. De HPO-refreshing cream heeft een verkwikkende werking met name op vermoeide benen. Het is duidelijk dat er vele mogelijkheden zijn om huidcrèmes te verrijken met natuurlijke voedingsstoffen.

 

Deze informatie behoort tot het merkdossier van drs. Hans Schreuder op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook