Voor fans van The Body Shop, maar dan goedkoper

03:16 - 01:58
luistertijd 03:16 - leestijd 01:58

Kruidvat Body butter

In het weekend neem ik vaak de tijd om eens uitgebreid te douchen (ik heb helaas geen bad) en mijn lijf te vertroetelen. Lijf en gezicht krijgen een scrubbeurt en mijn haar krijgt een heerlijk voedend masker. Daarna smeer ik mijn huid in met een bodylotion en geef ik mijn gezicht een oppepper met een masker. De nagels worden gevijld, en in de lak gezet.

Tijdens zo’n “home spa-moment” ben ik niet trouw aan bepaalde producten. Ik wissel scrubs van Lancaster af met Hema of The Bodyshop. Haarmaskers zijn van Andrélon, John Frieda en Biosilk. Ook de bodylotions wissel ik regelmatig. Dove, Nivea of één die matcht met mijn favoriete geur. Voor Beautyjournaal mag ik de Body Fruit Body butter Mango & Papaya van het Kruidvat proberen.

Beloften

‘Kruidvat Body Butter Mango & Papaya is als een tropische verrassing voor je huid. Voel hoe soepel en superzacht het je huid maakt en laat de friszoete, exotische geur je zinnen prikkelen. Als je je ogen sluit voel je de jungle zinderen. Dermatologisch getest.’ Dit staat op de website van Kruidvat. De body fruitrange bestaat uit een showercream, bodybutter en bodyscrub. De body butter van de body fruitrange komt in een zeer kleurrijke pot. Ik word er wel vrolijk van. Al heb ik wel het gevoel dat ik niet helemaal de doelgroep ben. De kinderlijke illustratie en felle kleuren geven me het gevoel dat het product meer gericht is op tienermeiden.

Hoe is het product in gebruik

De bodybutter heeft een romige substantie. Het lijkt zelfs een soort kwark.  Dit maakt het wel makkelijk om het uit de pot te halen. Geen geknoei met te veel product dat tussen je vingers wegloopt, dat ik heb ik altijd met bodylotion. Het smeert erg fijn uit.  Een fris zoete mangogeur verspreid zich. In eerste instantie is dat een vrij aanwezige geur. Gelukkig blijft het niet al te lang hangen en blijft er een lichte geur achter. De bodybutter trekt snel in, dat is fijn. Ik heb er echt een hekel aan om de hele avond/dag met een plakkerige huid rond te lopen. Mijn huid voelt heerlijk zacht en verzorgd aan. De droge huid op mijn scheenbenen blijft de hele dag schilfervrij. Niet slecht. Ik vind het echt vergelijkbaar met de body butters van The Bodyshop.

Leuk om te zien dat er echt Mango en Papaya in zit. Er zitten emoliënten in die ervoor zorgen dat de huid zacht, glad en soepel aanvoelt doordat het een laagje vormt op de huid. Ook zorgen deze emoliënten voor het verdwijnen van mijn schilferige scheenbenen. De prijs is heel vriendelijk. Maar €2,49 voor een pot van 200 ml. Je doet hier vrij lang mee.

Sabine concludeert

Kortom: als je dol bent op de body butters van  The Bodyshop zou ik jullie willen aanraden om deze van de Kruidvat ook eens te kopen. De Body Fruit Body Butter van het Kruidvat is een crisis-proof alternatief!

Lees ook