shop Paula’s Choice Skin Revealing Body Lotion 10% AHA Heb jij last van ruwe bultjes op je huid? Op de achterkant van je armen en op je bovenbenen? Dat heet keratosis pilaris, en deze bodylotion van Paula’s Choice werkt hier perfect tegen! Bekijken Elizabeth Arden’s Eight Hour Cream uit 1930 is een van de meest […]

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Elizabeth Arden’s Eight Hour Cream uit 1930 is een van de meest legendarische schoonheidsproducten aller tijden. De legende wil dat het product aan zijn naam kwam doordat een dame de crème gebruikte om de geschaafde knie van haar kind te behandelen en acht uur later was de knie herstelt. Een mooi verhaal, waarvan we natuurlijk nooit zullen weten of het waar is. Wat we wel weten is dat de crème al snel een must-have werd voor tal van vrouwen. Menige, net zo legendarische, schoonheid had hem standaard in haar tas en nog altijd zetten de meeste topmodellen en andere beroemde dames geen stap buiten de deur voor ze eerst gecontroleerd hebben of ze hun tube Eight Hour Cream wel bij zich hebben.

Dat is niet voor niets. De Eight Hour Cream is namelijk ontzettend multifunctioneel. Hij beschermt tegen wind, verwarming en air conditioning. Hij verzacht, kalmeert, herstelt en geneest een gebarsten en droge huid. Hij hydrateert. Hij is een ideaal after-sun product. Hij geeft glans aan oogleden, lippen, wangen en benen. Hij houdt de wenkbrauwen in model. Hij verzorgt de nagelriemen. Hij verzorgt de voeten, verzacht ruwe hielen en pakt eeltplekjes aan. Hij kalmeert irritaite. Hij vermindert roodheid na het scheren van welk lichaamsdeel dan ook.  Kortom, het is een bijzonder prettig product.

Nu ook parfumvrij!

Niks meer aan doen, zou je zeggen. Eight Hour Cream heeft zichzelf ruimschoots bewezen. Bij Elizabeth Arden denken ze daar echter anders over en daarom brengen ze nu een nieuwe, parfumvrije versie van de Eight hour cream op de markt. Met precies dezelfde voordelen en toepassingsmogelijkheden, maar zonder parfum en daardoor ideaal voor mensen die niet tegen parfum kunnen of die liever geen geparfumeerde producten op hun lijf smeren. Overigens blijft het origineel ook gewoon verkrijgbaar. Eight Hour Cream Skin Protectant Perfume Free kost, evenals het origineel, € 35,29 voor 50 ml.

Hydratatie voor meest gevoelige huid

Clinique borduurt voort op zijn succesvolle Moisture Surge uit 1988 en lanceert nu Moisture Surge Intense Skin Fortyfying Hydrator, een product voor de meer gevoelige en drogere huid die behoefte heeft aan een intensievere hydratatie. De crème bevat squaleen, een onverzadigde koolwaterstof, uit olijfolie die de vochtbalans in stand houdt. Een extract uit rode algen houdt de huid soepel en bladsap van de aloë barbadensis verzacht en verzorgt de huid. Sodium hyaluronaat trekt vocht aan en weet het vast te houden, waardoor het de huid prima hydrateert. Glycerine, tot slot, is een beproefde en effectieve vochtbinder.

De crème vormt tevens een beschermend, verzachtend laagje op de huid en stimuleert de aanmaak van lipiden in de vochtbarrière, waardoor het vocht beter wordt vastgehouden. Daartoe bevat de crème cholesterol, dat zich bindt met het huideigen vet. Vitamine B6 helpt bij de aanmaak van ceramiden die de vochtbarrière sterker maken en linolzuur herstelt de vochtbarrière daar waar nodig. Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortyfying Hydrator kost € 42,80 voor 50 ml.

Lees ook:

Lees ook