shop Collistar Supertanning Water Moisturizing Anti-Salt spray Deze hydraterende spray met bruinversneller, aloë vera en fijne gouddeeltjes houdt je huid soepel in de zon, en geeft glow. Onder of over je anti-zonnebrandproduct heen. Bevat géén UV-filters. Bekijken Dit is geen parfum voor de ‘faint hearted’, maar voor de gevorderde ruiker. De parfums gecreëerd door fotograaf […]

03:54 - 02:20
luistertijd 03:54 - leestijd 02:20

Dit is geen parfum voor de ‘faint hearted’, maar voor de gevorderde ruiker. De parfums gecreëerd door fotograaf Antonio Zuddas en ontwerper Giovanni Castelli zijn geïnspireerd door verschillende bloedgroepen. Het ‘blood’ concept is een spannende en interessante manier om parfums te maken.

Blood parfum

Waarom zou je bloed als inspiratie middel gebruiken? De bedenkers van het concept zijn gefascineerd door het leven dat bloed ons geeft. Alles wordt vervoerd in het bloed en zonder zouden wij niet bestaan. Zelf zeggen zij hierover: ‘The human body is totally pervaded by a liquid vital rush that brings us what we are most fond of: Life. Filled with legends and meanings‚ blood is soaked with mystery, fascination and respect: it’s the most tested and studied part of the human body. Hiding the multitude of secrets that reveals our inner and unique way of being. BLOOD Concept is a ceremony devoted to the pulse of life and its visceral boost. It is actually the river of life’.

Vier bloedgroepen, vier geuren

De lijn bestaat uit vier parfums: A, B, AB en O. Elke geur staat voor de periode dat de bloedgroep ontstaan is. Bloedtype O is het oudste bloedtype en viert daarom het leven van de eerste mensen. De geur is diep en sterk. Daarna kwam bloedtype A, toen aten de mensen meer groen en begonnen zittend te leven. Bloedtype B ontstond toen mensen gingen reizen en gewoontes overnamen. Het jongste bloedtype is AB, deze kwam voort uit het feit dat verschillende culturen zich gingen mixen. Het opvallende aan de parfums is dat deze veel metaalnoten bevatten en helemaal geen bloemnoten. Dit hebben de makers express gedaan, omdat bloed een metaalgeur heeft.

De geurfamilies

Parfum O is een leergeur. Deze bestaat uit: tijm, framboos, knolcyperus, rozenbottel, leer, berk, cederhout en metaalnoten. Parfum A is een aromatische uniseks geur. Deze bestaat uit: groene bladeren, tomatenbladeren, basilicum, steranijs en metaalnoten. Parfum B is een kruidige uniseks geur. De geur bestaat uit: rode appel, zwarte kers, citroenkruid, peper, granaatappel, zwarte thee, patchouli, dik hout en metaalnoten. Parfum AB is een uniseks geur met een mineraalcompositie. De geur bestaat uit: aldehyde, aluminium, leisteen, grind, water, cederhout en metaalnoten.

Evolutie in geur?

Door deze vier geuren wordt de evolutie van de mens getoond. De eerste mensen hadden bloedgroep O. Daarom is deze geur veel dierlijker en heeft een echt oergevoel. De laatste geur ( AB) is veel meer synthetisch en toont waar de mens naar toe is geëvalueerd. De geuren die ertussen zitten laten de reis van de mens zien.

Wat vindt onze geurexpert?

‘Apart’

Volgens BeautyJournaal’s geurexpert Tanja Deurloo geeft het tweede deel van de merknaam van het parfum ook direct aan wat zij ervan vindt, het is erg conceptueel. Tanja Deurloo heeft de geuren helaas zelf nog niet kunnen ruiken, maar vindt het idee dat de geuren allemaal een metaalakkoord hebben zeer apart. Tanja: “Ik weet dat het als metafoor en als concept is bedoeld, maar wie wil er naar bloed ruiken? Een vampier?”. De verpakkingen zijn wel zeer origineel. 4 Sprays (eau de parfums) en 4 pipetflaconnetjes om te druppelen (parfums). De verpakkingen lijken hoogwaardig afgewerkt met een metaalfinish, de stijgbuis en de binnenkant van de pipet zijn eigenwijs signaal rood. Tanja Deurloo: ‘Grappig concept, maar ik verwacht niet dat het veel mensen zal aanspreken. Hoogstens als grappig cadeau aan vrienden die als arts werkzaam zijn?’

De geuren zijn nog niet in Nederland te koop.

Lees ook:

Lees ook