Onze geurexpert Tanja Deurloo geeft tips om optimaal te kunnen genieten van je geurkaars: Als je een geurkaars voor de eerste keer brandt,  laat je de kaars minimaal 1 uur branden en maximaal 1,5 uur. Hierdoor activeer je de wax en geur, het lont raakt verzadigd met de geurende wax. Steeds na het uitblazen het […]

01:08 - 00:41
luistertijd 01:08 - leestijd 00:41

Onze geurexpert Tanja Deurloo geeft tips om optimaal te kunnen genieten van je geurkaars:

  1. Als je een geurkaars voor de eerste keer brandt,  laat je de kaars minimaal 1 uur branden en maximaal 1,5 uur. Hierdoor activeer je de wax en geur, het lont raakt verzadigd met de geurende wax.
  2. Steeds na het uitblazen het lont weer in het midden van de kaars plaatsen; dit voorkomt een onregelmatig smeltpatroon.
  3. Check bij aansteken of het lont niet te lang is, optimaal is het steeds af te knippen tot ongeveer 5 mm. Dit voorkomt roetvorming en walm.
  4. Elke keer als je de kaars aan hebt, laat je de kaars minimaal branden totdat de bovenkant van de wax geheel gesmolten is.
  5. In het algemeen een geurkaars liever niet langer dan 3 uur laten branden. De gesmolten wax blijft ook na het uitblazen nog lang nageuren en het voorkomt te hoge temperaturen die nadelig kunnen zijn voor de kwaliteit van de geur.

De meeste geurkaarsen van 180-190 gram hebben een brandtijd van 40 à 50 uur.

Lees hieronder meer nieuws met Tanja Deurloo

Lees ook