shop La Roche-Posay Anthelios Mineral One spf 50 La Roche-Posay Anthelios Mineral One spf 50 bevat alleen titaandioxide en kleurpigmentjes. Heerlijk als dagbescherming en make-up. In 5 kleuren. Bekijken …dit meldt De Volkskrant vanochtend. Nederlandse internisten en plastisch chirurgen gaan hiervoor samenwerken. Doel is om te onderzoek of er een relatie is tussen gezondsheidsklachten bij […]

01:38 - 00:58
luistertijd 01:38 - leestijd 00:58

…dit meldt De Volkskrant vanochtend. Nederlandse internisten en plastisch chirurgen gaan hiervoor samenwerken. Doel is om te onderzoek of er een relatie is tussen gezondsheidsklachten bij vrouwen als autoimmuun – of bindweefselziekten en het dragen van siliconen borstimplantaten,

De aanleiding is het enorme schandaal rond het PIP implantaat dat eind vorig jaar wereldkundig werd. De implantaten zijn van inferieure kwaliteit en kunnen gemakkelijk gaan scheuren en lekken, waardoor de siliconenmassa in het lichaam terechtkomt. Voor PIP is een siliconenmateriaal gebruikt dat niet voor medisch gebruik was goedgekeurd, het wordt normaal gesproken in beddenmatrassen verwerkt.

Rond de eeuwwisseling was het een van de best verkochte implantaatsoorten vanwege de voordelige inkoopprijs en het goede verkoopverhaal. Niemand kon vermoedden welke misdadige praktijken er achter schuilgingen. De directeur van het Franse bedrijf is inmiddels ook opgepakt en wordt berecht.

In Nederland hebben naar schatting zo’n 1400 vrouwen deze implantaten. Volgens de woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen is tot nu toe nooit aangetoond dat er een relatie is tussen de siliconen en genoemde klachten. Het team gaat nu een geselecteerde groep bekijken in de hoop dat er bruikbare informatie komt.

Vrouwen in Nederland worden opgeroepen om zich te melden, al dan niet via hun huisarts, bij de poli Interne Geneeskunde van het VU Medisch Centrum in Amsterdam, aldus het hoofd van de poli, Prabath Nanayakkara.

Op BeautyJournaal verschijnt volgende week een indringende video docu over een vrouw die na borstkanker PIP implantaten kreeg en ze nu liet verwijderen.

Lees ook