Vanmorgen onder de douche bedacht ik me dat het wel eens leuk is om iets heel triviaals met jullie te delen: de soorten wasproducten die ik gebruik voor gezicht, lichaam en haren.

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

Vanmorgen onder de douche bedacht ik me dat het wel eens leuk is om iets heel triviaals met jullie te delen: de soorten wasproducten die ik gebruik voor gezicht, lichaam en haren. Daar komen ze!

Ons testpanellid Debbie schreef er ook al eens over: deze wascrème voor onder de douche van Ahava is heerlijk! Alles is heerlijk: de grote verpakking, het soepele plastic, de zalige geuren, de verfijne romige substantie die een heerlijk huidgevoel heeft. Ik gebruik zelf de lotus & chesnut geur: lichtbloemig met in de verte de zoetfrisse geur van versgemaaid gras.  Deze versie is voor de gevoelige huid, gecommuniceerd wordt ook dat er geen SLS of SLES in zit. Niet dat ik gevoelig ben voor dat soort boodschappen, maar jij misschien wel. De royale fles van 500 ml kost € 19,95. Een verwennerijtje dus. Hij komt in meerdere geurcomposities.

Voor een snelle opfrisbeurt aan de kraan pak ik Nivea’s nieuwste, vrolijke zeepje met groene thee en komkommer. Een kleine zeep die lekker romig aanvoelt op de huid, licht synthetisch ruikt maar voor een klein wasje niet storend, en er gewoon vrolijk uitziet. Hij kost 99 cent en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Volgens Nivea bevat het zeepje een speciale hydraterende formule en zijn ze geschikt voor alle huidtypen. Er is ook een Passion Fruit & Milk Proteins variant.

Fijn voor mijn gezicht vind ik momenteel de Dior Instant Gentle Cleansing Oil. In een fijne plastic (ik heb graag plastic, kan tenminste tegen een stootje) pompfles zit een goudgele droge olie die binnen een handomdraai je make-up verwijdert, je huid reinigt, en zonder een droog gevoel na te laten. Ik vertrouw volledig op dit product. Ik was het gewoon met water en een washandje af. Het product is geschikt voor alle huidtypen. Het heeft een zachtbloemige geur. Hoeveel het kost? Ik heb werkelijk geen idee, ik kan er online ook nauwelijks iet over terugvinden op Nederlandstalige pagina’s. Wellicht geen hardloper dus in onze markt. Maar wat mij betreft verdient het een pluimpje gewoon omdat het fijn is, Dior is…

Mijn haar wassen doe ik momenteel met de volume shampoo en conditioner van het uit Amerika afkomstige nichemerk Rahua, te koop bij Skins Cosmetics.  Deze nicheketen weet al jaren de mooiste verfijnde merkjes binnen te halen, en ook dit is een topper. In uitstraling, gevoel en functionaliteit. Het merk claimt met vooral stoffen te werken uit het regenwoud, zoals Ungurahua olie, en er zitten geen synthetische stoffen in, geen parabenen en sulfaten, maar zoveel mogelijk organic. Het klinkt nu vast ongeloofwaardig als ik zeg dat ik daarn iet gevoelig voor ben, als in dit lijstje al 2 producten zitten met dergelijke claims, maar het is zo. Ik word verleid door de verpakking, en ik hou van de subtiele en heel natuurlijke geur. Bovendien glanst mijn haar er mooi van. Geen koopje, maar wel lekker: 275 ml kost resp. 30 en 32 euro.

Sinds ik zit opgescheept met veel te blond haar heb ik snel mijn troost in barre tijden weer uit de kast gehaald: Kérastase Elixir Ultime. Wat een topproduct. Er zitten siliconen in, maar daar ben ik niet bevreesd voor. Die siliconen en andere fijne, al dan niet synthetische stoffen houden mijn haar soepel en toch stevig genoeg. Ik breng dit olieproduct aan voor het wassen. Na afloop is mijn haar lekker handelbaar en in combinatie met een stylingproduct (Kérastase Volumactif Mousse) kan ik het stylen zonder pluis, met glans en lekker veel veerkrachtige souplesse. Kérastase bracht recent nog een vergelijkbaar product uit, de Mythic Oil, waarover onze Elly een review schreef. Bekijk ook nog eens deze film met kapper Piet-Jan Duivenvoorden waarin hij ondermeer uitleg geeft over producten die serieus je haar soepel- en pluisvrij houden. Het is trouwens geschikt voor alle haartypen die af en toe iets extra’s nodig hebben.

En tot slot…spray ik mijn lichaam graag af met Clarins’ klassieker, de Eau Dynamisante. Een licht kruidige, zomerfris geurwater dat je huid langdurig maar super subtiel parfumeert. Leuk om te weten, het is ook de favoriete geur van Clarins’ ceo Olivier Courtin…lees maar.

Lees hier meer artikelen van Monique.

Lees ook