Biotherm met exfoliatie, verheldering en uv-bescherming Biotherm ontdekte dat een egale teint en een mooie huidtextuur veel bijdragen aan een jeugdige uitstraling van de huid.

02:56 - 01:45
luistertijd 02:56 - leestijd 01:45

Biotherm met exfoliatie, verheldering en uv-bescherming

Biotherm ontdekte dat een egale teint en een mooie huidtextuur veel bijdragen aan een jeugdige uitstraling van de huid. Zaken als pigmentvlekjes, roodheid, een doffe, vale teint en verlies aan elasticiteit doen de huid al snel ouder lijken. Tegelijkertijd ondekte het merk dat de dagelijkse blootstelling aan UV-straling een grote invloed heeft op de teint en de huidtextuur. Volgens Biotherm is UV-A straling zelfs verantwoordelijk voor 95% van de huidveroudering.

Dit zou volgens Biotherm komen doordat de UV-straling invloed heeft op specifieke genen. Zo zouden veranderingen aan genen in combinatie met oxidatieve stress zorgen voor pigmentvlekjes, en levert verandering aan genen in combinatie met ontstekingen roodheid op. De UV-straling zou ook zorgen voor verandering in de genen die zijn gelinkt aan collageen- en enzymproductie en de epidermale celdeling, en zo is de straling verantwoordelijk voor elasticiteitsverlies en ruwheid van de huid. De cirkel is rond, aldus Biotherm.

Biotherm ging met deze kennis aan de slag en creëerde Skin Vivo Uniformity, een formule in twee texturen, die de huid voorziet van een beschermend UV-filter en zo bijdraagt aan het verminderen van deze schade. De formule bevat naast het UV-filter vijf actieve ingrediënten: Biergist, dat ontstekingen afremt en roodheid doet verminderen, ER 195, dat donkere vlekjes moet vervagen en dode huidcellen afvoert, en onder de naam LHA ofwel Capryloyl Salicylic Acid bekend staat (met dank aan lezer Brian die ons hierover tipte omdat wij er niet uitkwamen) – het is dus een exfoliërend bestandsdeel, vitamine CG ( ascorbyl glucoside, een stabiele vorm van vitamine C), dat een ontschilferende werking heeft en hyperpigmentatie tegengaat en plankton, dat kalmeert, de celvernieuwing stimuleert en de huidbarrière versterkt. Aldus de persinformatie.

Skin Vivo Uniformity is verkrijgbaar in twee texturen: een Texture & Tone Reverse Moisutrizer (€ 68,- voor 50 ml.) en een Anti Dark Spot Reversive Concentrate (€ 35,- voor 15 ml.). De producten zijn licht geparfumeerd.

L’Occitane met karitéboter

L’Occitane lanceert een compleet nieuwe lijn met karitéboter als basis. Karitéboter is rijk aan vitamine A en E en vetzuren die de celmembramen versterken. De producten bevatten een heel hoog percentage aan karitéboter en een complex van natuurlijke suikers dat de huid beschermt en verstevigt. Er zijn twee producten: een Ultra Rich Face Cream, met een kwart karitéboter. Deze crème is bedoeld voor de droge tot zeer droge huid en kost € 32,50 voor 50 ml. Ultra Gentle Moisturizer is voor de normale tot droge en gevoelige huid en bevat geen parfum. Hij kost € 27,- voor 50 ml.

Lees ook:

Lees ook