Wat een fijne haarolie bij plukhaar!

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Pluizig, dat is de bondige omschrijving van mijn lange haar. Ik was mijn haar om de dag, gebruik altijd een conditioner, föhn het praktisch nooit, borstel het nooit als het nat is en met enige regelmaat breng ik een haarmasker aan. Ik zou best durven zeggen dat ik op simpele manier goed voor mijn haar zorg. Toch blijft het droog en touwachtig aanvoelen en er vooral ook zo uitzien. In olie voor het haar geloofde ik nooit. Of eigenlijk geloofde ik best in de werking, maar was ik met name bang voor een vettig bosje en als er iets is waar ik niet van hou is het dat.

De claim

Mythic oil belooft dat deze voedende olie bij gebruik het haar soepeler, hanteerbaarder en stralender wordt. Kortom, verzorging en met name glans zal ons ten deel vallen als we deze olie gebruiken. Het zou geschikt zijn voor ieder haartype, dus ook fijn haar. Lees ook dit artikel er nog over op BeautyJournaal.

Shop Mythic Oil hier online

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk ben ik sceptisch, de eerste twee ingrediënten zijn siliconen. Logisch dat het je haar gladder maakt. Daarna komen  avocado- en druivenpitolie, twee oliën die uitermate goed samen zouden werken om het haar weer gezond en glanzend te krijgen.

Er zijn drie verschillende behandelingsmogelijkheden: je brengt 1 tot 2 pompjes aan in net gewassen handdoekdroog haar, je brengt het aan voordat je gaat wassen, of je brengt het aan op droog haar als extra kuurtje tussendoor. Ik besluit het product te gebruiken na het wassen. Ik gebruik shampoo en conditioner, net als normaal, en draai mijn haar in een handdoek terwijl ik de rest van mijn lichaam verzorg. Na het aankleden is mijn haar handdoekdroog, tijd om Mythic Oil aan te brengen.

Shop Mythic Oil hier online

Gebruiksvriendelijkheid

Het luxe aandoende flesje heeft een pompje dat goed doseert. De eerste keer gebruik ik twee volle pompjes voor mijn lange haar, maar dat is eigenlijk teveel blijkt later. Één pompje is wat aan de karige kant dus 1,5 pompje is voor mij perfect en dat gaat prima.

Bij het eerste gebruik valt meteen de heerlijke geur op. Ik kan het niet omschrijven, maar het doet oosters aan, iets dat de verpakking ook uitstraalt met de goudkleurige bloemen en het warm gekleurde kunststof. Die geur is blijkbaar opvallend, ik word nog regelmatig door collega’s aangesproken wat toch die heerlijke geur is.

Shop Mythic Oil hier online

Na het aanbrengen besluit ik mijn haar toch maar eens door te borstelen en de borstel glijdt soepel door mijn haar. Dat is lang geleden! Ik draag mijn haar zoals normaal in een staart of knot en merk dat ik steeds de neiging heb om aan mijn superzacht aanvoelende haar te zitten Als het droog is, ziet mijn haar er zeker glanzender en minder pluizig uit. En eigenlijk ben ik na één keer gebruik al verkocht. Dit was precies wat mijn haar nodig had.

Ik gebruik Mythic Oil sindsdien iedere keer na het douchen en merk dat de conditie van mijn haar verbeterd is. Het is minder pluizig, ziet er gladder en glanzender uit en het is veerkrachtiger, mijn haar bounced met elke stap die ik zet.

Om te proberen, bracht ik de olie ook nog eens op droog haar aan voor het slapen gaan, als soort kuur. Verbazingwekkend genoeg was de volgende ochtend mijn hoofdhuid nog totaal niet vet.

Wel raad ik aan om de olie alleen in de lengtes te gebruiken en niet te dicht bij de haarwortel, dan krijg je geen vet aanzicht of gevoel. Wil je krul in je haar brengen? Sla dan de olie maar beter een keertje over, de krul zakt sneller uit door de gladheid en de siliconen.

Elly concludeert:

Ik ben gek op Mythic Oil! De werking is prima, mijn haar ziet er veel beter uit en de geur is verrukkelijk. Als mijn fles leeg is koop ik zeker een nieuwe, al ga ik nog enorm lang met deze fles doen, getuige het feit dat er nog maar een kleine hoeveelheid uit is.

Shop Mythic Oil hier online

Lees ook