Nagellak is inmiddels het meest populaire make-upproduct.

03:07 - 01:52
luistertijd 03:07 - leestijd 01:52

Nagellak is inmiddels het meest populaire make-upproduct. De verkoop van nagellak is het afgelopen jaar met maar liefst 59% gestegen. Echt gek is dat niet – nog nooit was de keus in nagellak zo groot en zo verleidelijk als nu. Glanzend of mat, glad of craquelé, transparant of neon, natuurlijk of extreem, effen of met figuurtjes, licht of donker – de keuzemogelijkheden zijn werkelijk eindeloos! Nieuwe lakjes zijn er nu van OPI, het Amerikaanse Anny en van Etos – met ‘cracking’ effect! Nu bestaat dat laatste al een tijdje (Pupa was de eerste die ermee kwam vorig jaar), maar voor een massmarket –keten als Etos is het nieuw.

Nicki Minaj for OPI

Het geweldige OPI werkte samen met hiphop vedette Nicki Minaj aan een gelimiteerde collectie van zes verschillende nagellakjes: een paarse craquelé finishlak, een bubbelgum roze lak, een metallic-antraciet lak, een zilveren lak met regenboog glitter, een aquablauwe lak en een limoengroene lak.  De lakjes bevatten geen DBP, geen tolueen en  geen formaldehyde. Zoals gebruikelijk heeft elk lakje de OPI ProWide borstel, waarmee de lak makkelijk en streeploos kan worden aangebracht. De Nicki Minaj collecite ligt vanaf januari in de winkel. Een flesje kost € 14,50. Er is ook een probeersetje met vier flesjes –  de regenboogglitter en de craquelélak zitten er niet in – en dat kost € 17,95.

Etos goes crack

Etos gaat mee in de craquelé-rage en lanceert Etos Cracking Top Coat, een gelimiteerde collectie van drie craquelé topcoats in rood, wit en zwart. Daarnaast verschijnt ook tijdelijk Etos Effect Nails, een nagellak in goud/oranje, zwart en groen, die bedoeld is om te combineren met Etos Cracking Top Coat.  Alle kleuren zijn met elkaar te combineren voor steeds weer een ander effect. Cracking Top Coat kost € 3,99 per flesje. Effect Nails kost € 1,99 per flesje.

Anny bij Douglas

Mensen die regelmatig in de VS komen kennen het enorme assortiment van nagellakmerk Anny waarschijnlijk wel al. Sinds kort is het merk ook in Nederland te koop, en wel bij Douglas. Anny heeft een assortiment van maar liefst 114 verschillende kleuren nagellak. Daarnaast zijn er acht coating en verzorgnde producten. Da’s nog niet alles: iedere acht weken wordt het merk uitgebreid met een gelimiteerde collectie van telkens zes  trendkleuren.  Moordend tempo, waarvan de concurrentie wel even zal gaan slikken. Een flesje Anny-lak kost € 9,50 voor 15 ml. – da’s twee keer zo veel dan in de meeste flesjes zit.  Alleen OPI heeft 15ml, maar die is ook 1,5 keer zo duur.

De collectie van Anny is te groot om overal op in te gaan. Toch willen we een product even speciaal noemen: Anny “6 in 1”. Het is een prima basislak die de nagels beschermt tegen scheuren en verkleuren. Daarnaast lost hij oneffenheden op, is hij sneldrogend, geeft hij een fraaie glans. Als topcoat houdt hij de lak langer mooi. Een flesje kost € 12,50.

Lees ook