TLC (een nieuwe Nederlandse tv zenders) heeft de hit show ‘toddlers and Tiaras’ onder zijn hoede.

04:29 - 02:41
luistertijd 04:29 - leestijd 02:41

TLC (een nieuwe Nederlandse tv zenders) heeft de hit show ‘toddlers and Tiaras’ onder zijn hoede. Deze Amerikaanse tv show gaat over missverkiezingen voor jonge kinderen. Een gegeven waar wij in Nederland niet erg mee bekend zijn. Deze show weet na 4 seizoenen nog steeds voor zeer veel controversie te zorgen en daarom is het super leuk om dit met jullie te delen.

Wat is Toddlers And Tiaras

De show draait om kinder missverkiezingen waarbij baby’s tot begin twintigers meedoen aan wedstrijden. De meeste kinderen die gevolgd worden in de afleveringen zijn tussen de 2 en 12 jaar. De meisjes (soms ook jongens) strijden tegen leeftijdsgenootjes in verschillende rondes, waarbij verschillende aspecten van de kinderen worden beoordeeld. Althans dat wordt geclaimd. Waar het vooral om draait is dat de meisjes schattig en lief overkomen, goed kunnen dansen en eigenlijk als kleine verleiders op het podium het publiek aansporen. Ziekelijk of niet, het is mega populair in de VS en heeft veel aanhangers, maar ook veel tegenhangers. Als ik zelf de show bekijk krijg ik bij de meeste moeders de kriebels en vind ik sommige mannelijke juryleden net wat té geïnteresseerd.

De Looks

Er zijn twee soorten wedstrijden waar de kinderen (de ouders) aan mee kunnen doen. Er is de natuurlijke beauty missverkiezing en de glamour missverkiezing. In de show zie je eigenlijk nooit een natuurlijke missverkiezing, vooral de glamour missverkiezingen komen aan bod. De look voor een glamour missverkiezing is nogal shockerend en confronterend. De kleine meisjes worden omgetoverd tot echte femme fatales, waarbij geen een middel wordt geschuwd. Spray tan, neptanden, haarstukjes, nepwimpers, tanden bleken, lagen make-up en drammerige moeders maken het beeld compleet. Hun kleding bestaat vaak uit suikerzoete jurkjes, die soms iets te onthullend zijn. Dit gecombineerd met de enorme hoeveelheid nep, creëert een groezelig lolita gehalte die sommige moeders nog eens versterken met hun niet zo subtiele kleding keuze. Vandaar de controversie.

De controversie

Een bekend onderdeel van de missverkiezingen is dat de kinderen gekleed gaan als een bekend persoon. Een van de moeders leek het een goed idee om haar dochter te kleden als een van de karakters die actrice Julia Roberts speelt in een film. Niks mis mee toch? Wel als je je 3 jarige dochter aankleedt als Vivian Ward uit Pretty Woman. Je kunt je voorstellen wat voor reacties dit oplevert. Wie kleedt haar 3 jarige dochter nou als een prostituee?! Bekijk het filmpje hieronder.

 

Een belangrijke organisatie in Amerika de ‘Parents Television Councel’ heeft aan de bel getrokken en is zeer geschokt door deze ontwikkeling. De reactie van de PTC: We have a serious problem when a network formerly known as The Learning Channel features a toddler, who probably hasn’t even learned to read, dressed as a prostitute showing off her sexy strut. There’s no question, TV executives are complicit in robbing these small kids of their childhood. Het filmpje is ondertussen de wereld overgegaan en heeft voor veel ophef gezorgd. Alle kranten hebben erover geschreven, dit mede zorgt ervoor dat het onderwerp van kinder missverkiezingen zeer gevoelig blijft.

Als je denkt dat er alleen wat met deze moeder mis is, dan moet ik jullie helaas teleurstellen. Hieronder een aantal filmpjes van moeder die net even te ver gaan. Wat dacht je er van om je dochter te kleden als Dolly Parton (met borsten en kont), of het uitsluiten van een van je dochters (deze moeder heeft duidelijk een favoriet). Het geven van een suiker overdoses zodat je dochter voldoende energie heeft, is ook helemaal normaal.

Het laatste beroemde filmpje is van een deelnemer, die niks anders wil dan bruin zijn. Dan bedoel ik niet van de zon, maar dan bedoel ik ‘African American’. Het meisje speelt alleen met donkere poppen en vindt alles wat donker is geweldig. Haar idool is Beyonce en wil daarom ook als haar het podium op. Kijk vooral zelf.

Dolly Parton

 

Moeders lieveling

 

Suiker overdoses

Wants to be brown

Als laatste wil ik jullie deze grappige parodie van Tom Hanks meegeven. Heel erg grappig en zeer ‘on the money’.

Tom Hanks parodie

Lees ook