shop BAP Medical SkinRecovery huidsupplement SkinRecovery bevat een uitgebalanceerde dosis vitaminen, mineralen, kruiden, enzymen en probiotica om je huid mooi en snel te laten herstellen na een operatie en in stressvolle tijden. Geliefd bij huidtherapeuten en artsen. Van zuivere farmaceutische kwaliteit. Bekijken Het Franse kuurmerk Thalgo krijgt een compleet nieuwe look. Tegelijkertijd lanceert het merk […]

03:21 - 02:00
luistertijd 03:21 - leestijd 02:00

Het Franse kuurmerk Thalgo krijgt een compleet nieuwe look. Tegelijkertijd lanceert het merk een nieuw assortiment anti-aging producten. Zoals gewoonlijk bij Thalgo is de zee opnieuw het uitgangspunt van de anti-agingcollectie.

De heilzame werking van de zee is al meer dan veertig jaar de inspiratie voor Thalgo. Daarin zijn ze niet de eerste – Hippocrates, de oervader van de moderne geneeskunde, schreef in de vierde eeuw voor Christus al over de genezende kracht van zeewater. Door de eeuwen heen werd baden in zeewater gezien als de remedie bij tal van kwalen en huidproblemen. Zo kwam de legendarische keizerin Elisabeth van Oostenrijk (beter bekend als Sisi) ooit naar de Noordzeekust om door dagelijkse baden haar getergde zenuwen te kalmeren en bleef Marlene Dietrich er haar hele leven van overtuigd dat het zeewater voor de Noord-Duitse kust de beste remedie was bij iedere denkbare ziekte. Greta Garbo trok anoniem baantjes voor de kust van Zweden als het hectische Hollywoodbestaan haar weer eens te veel werd en in tal van kuuroorden en sanatoria behoort een bad in zeewater tot het dagelijkse ritueel.

Nieuwe inzichten

Thalgo doet al sinds 1964 wetenschappelijk onderzoek naar de revitaliserende kracht vanzeewater. Het bedrijf onderzoekt niet alleen het water zelf, maar ook het leven in het water. Zo heeft men inmiddels het geweldige potentieel van diverse algensoorten nauwkeurig onder de loep genomen. De diverse ontdekkingen zijn verwerkt in het nieuwe anti-aging gamma van het merk.

Het assortiment is onderverdeeld in drie groepen:  het Smooth Collageen programma (25 tot 35 jaar), het Fill Hyaluronzuur programma (35 tot 45 jaar) en het Lift Silicum programma (vanaf 45 jaar). Als aanvulling op alledrie de programma is er Collagen Booster, een supplement in de vorm van een drankje.

De producten

Er zijn twee Smooth Collageen producten, die beide marine collageen bevatten, een proteïne die ook in het lichaam voorkomt. Collagen Cream (€ 55,-) en Collagen Serum (€ 49,-) vullen elkaar aan. Ze verzachten de huid en pakken de eerste rimpels aan.

Hoofdbestanddeel van het Fill Hyaluronzuur is een uiteraard hyaluronzuur. Er is een verstevigende Hyaluronic Cream (€ 55,-), het ‘plumping mask’ Hyaluronic Mask (€ 32,-) dat verkoelt en het gezicht mooi glad maakt en Hyaluronic Filler (€ 39,-), een serum dat als extra ‘boost’ gebruikt kan worden.

Ook de Lift Silicum lijn bevat drie producten die alledrie natuurlijk marine silicum bevatten: Silicum Cream (€ 65,-) is een rijke en romige voedende crème, Silicum Concentrate (€ 69,-) is een zeer geconcentreerd serum en Silicum Extracts Face Contour & Neck ( € 49,-) bevat cafeïne om het gezicht en de hals te verstevigen.

Collageen Booster is bedoeld om de cellulaire activiteit in de huid een ‘boost’ te geven.  Het bevat petan, een gehydrolyseerd collageen. Het drankje kost € 49,50 en dient als een kuur van tien dagen gebruikt te worden. De kuur kan desgewenst meerdere malen per jaar herhaald worden.

Zo belooft Thalgo.

In 2009 maakten we nog een fijne film over Thalgo behandelingen op het strand, kijk maar:

[media id=41 width=620 height=350]

Lees ook:

Lees ook