shop Bergman Beauty Care Time Stop Day & Night Rebuilding Cream Wat een topcrème met o.a. betaglucan voor de drogere, menopausale huid Bekijken Zin om eens creatief je nagels te versieren, dan is water marbling een hele leuke manier. Met deze techniek maak je prachtige patronen op je nagels met de kleuren die jij wilt. […]

01:58 - 01:11
luistertijd 01:58 - leestijd 01:11

Zin om eens creatief je nagels te versieren, dan is water marbling een hele leuke manier. Met deze techniek maak je prachtige patronen op je nagels met de kleuren die jij wilt. Alles kan, dus wees vooral creatief.

Hoe werkt water marbling

Om zo’n mooi patroon op je nagels te krijgen heb je een aantal attributen nodig. Nagellak, een schaal met water en meerdere tandenstokers zijn nodig om aan water marbeling te doen. Daarnaast moet je een aantal stappen doorlopen, deze worden hieronder uitgelegd.

Stap 1: Kies 3 à 4 kleuren nagellak uit. Zorg ervoor dat de kleuren mooi samen passen maar wel contrasterend genoeg zijn. Lak je nagels vervolgens in een van de kleuren. Het beste is om een midden tot lichte kleur als basis te gebruiken. Laat je nagellak goed drogen.

Stap 2: Plak de zijkanten van je nagels af met plakband of tape. Zorg dat je vingerhuid bedekt is, zodat de enige kale oppervlakte je nagel is 

Stap 3: Vul een schaaltje met water en druppel de overige kleuren om de beurt in het water. Belangrijk is dat je snel te werk gaat anders wordt de nagellak te droog. Pak een tandenstoker en maak een patroon in het water. Doop vervolgens een vinger in het water in het midden van je gemaakte patroon. Herhaal deze stap voor alle tien de vingers. Het is ook mogelijk om een grote bakwater te gebruiken waarin je een groter patroon kan maken zodat je, je hand in een keer kan onderdompelen.

Stap 4: Haal vervolgens de tape van je nagels en maak de resten nagellak op je huid voorzichtig schoon.

Het eind resultaat is een prachtig uniek en kleurrijk patroon op elke nagel. Bekijk ook onderstaande video’s, die prachtige water marbles laat zien.

Rood en geel water marbling

Water marbling met acrylnagels

 

Lees ook