shop Pascaud Cleanser – de lekkerste ooit Pascaud Cleanser – de lekkerste ooit. Op basis van aloë vera, goed reinigend in 1 keer, zonder te irriteren of uit te drogen. Favoriet bij vrouwen. Bekijken Op de afbeelding zie je een meisje met ongelofelijk mooi haar. Het is lang, vol en het glanst. Volgens Aveda komt […]

04:10 - 02:29
luistertijd 04:10 - leestijd 02:29

Op de afbeelding zie je een meisje met ongelofelijk mooi haar. Het is lang, vol en het glanst. Volgens Aveda komt het door INVATI. Verleidelijk he, maar goed, Aveda wil er maar mee aangeven dat de nieuwe lijn iets met de volheid van je haar kan doen. En de rest, het gevoel dat de foto teweeg brengt is vooral aspiratief bedoeld.

De nieuwe haarverzorgingproducten zijn vanaf half januari 2012 verkrijgbaar in de Aveda salons. Invati is in het leven geroepen om het uitdunnen van je haardos af te remmen. Volgens Aveda maakt maar liefst 46% van de vrouwen wereldwijd zich zorgen om de gevolgen van het ouder worden, zoals dunner wordend haar.

Het haar verliest volume en de hoofdhuid kan droog en strak aanvoelen. Het gaat dan niet meer om gewone, seizoensgebonden haaruitval, maar echt dat je toch wel plukjes in je hand hebt na een wasbeurt. Voor de menopauze kan 15% van de vrouwen dit al ervaren, en erna maar liefst 40%! Je hormonen hebben er alles mee te maken. Aveda hoopt dat de nieuwe Invati lijn ook ondersteuning kan bieden.

INVATI is voor 97% ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten. Een mix van Ayurvedische kruiden en het steringrediënt Kurkuma zorgen voor een effectieve behandeling tegen dunner wordend haar, vermeldt het persbericht. Op de perspresentatie die in oktober 2011 gehouden werd, was Pat Peterson, de vice president van Aveda R&D Product Development aanwezig. Zij vertelde met veel enthousiasme over het ingrediënt Kurkuma. Dit is het voornaamste ingrediënt van kerrie (ja, het specerij), maar het blijkt sinds een paar jaar ook een genezende werking te hebben. Zo meldt de Universiteit van Maryland/USA dat Curcumine, de werkende stof in Kurkuma, mogelijk diverse ontstekingsremmende eigenschappen heeft die ook gunstig kunnen zijn bij ernstige ziekten als Alzheimer en kanker. Volgens Pat van Aveda  is het ingrediënt ook effectief voor de behandeling van een zichtbaar ouder wordende hoofdhuid. En kan het dunner worden van het haar voorkomen of verminderd worden.

Pat is trouwens ook zeer te spreken over de geuren in de producten, nou wij ook! Maar we worden altijd blij van de Aveda-geuren.

Stappenplan

INVATI omvat zowel een salonbehandeling, als producten voor thuisgebruik. Deze behandeling bestaat uit drie stappen.

De salonbehandeling bestaat uit een scalp detox waarna een Botanical Therapy behandeling voor dunner wordend haar wordt gegeven met de INVATI producten. De behandeling is gebaseerd op een massage. De behandeling duurt 20 minuten, de prijs is nog niet bekend. 

INVATI belooft na 12 weken maar liefst 33% minder haaruitval. De producten kun je dagelijks gebruiken en zijn tot nu toe alleen op vrouwen getest. Waarom? Deze vraag werd ook vol verbazing op de presentatie gesteld. Pat verontschuldigde zich daarvoor en vertelde dat ze er niet aan gedacht hebben om mannen erbij te betrekken. Tsja…. 

INVATI Exfoliating Shampoo: €27.50

INVATI Thickening Conditioner: €32.50

INVATI Scalp Revitalizer: €34.50

Lees hier meer over dunner wordend haar en over de nieuwe salon van Aveda. Lees ook het advies van Dr. Boersma aan twee jonge lezeressen, een meisje van 20 jaar met veel haarverlies en een jonge vrouw van 28 jaar met haarverlies nadat zij gestopt is met haar anticonceptie pil.

(Sanne Cheret)

Lees ook