Cosmetisch medisch Klinieken Marketingtrends Zakenpraat

VisionClinics wordt onderdeel van Bergman Clinics

Met ingang van 1 januari 2012 worden de zes vestigingen van VisionClinics onderdeel van Bergman Clinics. Alle vestigingen die momenteel nog uitsluitend ooglaserbehandelingen verrichten zullen worden voortgezet en waar mogelijk uitgebreid, zo wordt in een ingezonden persbericht gesteld.

Daarnaast wordt binnenkort gestart onder de naam Bergman Clinics | Kliniek voor Oogzorg met het volledige pakket van oogheelkundige behandelingen, zo lezen we verder. “Het eerste grote aandachtsgebied is de behandeling van staar. Deze behandelingen zullen met behulp van de nieuwste technieken worden uitgevoerd. Cliënten kunnen niet alleen van hun staar afgeholpen worden, maar er ook voor kiezen om direct scherp te kunnen zien en lezen zonder bril of lenzen. Een belangrijk deel van deze verrichtingen zal door verzekeraars vergoed worden. De VisionClinics directie oogarts Michiel Luger en Jaco Donselaar zullen ook de directie vormen van Bergman Clinics | Kliniek voor Oogzorg.”

“Deze ontwikkeling past volledig in het beleid dat Bergman de laatste jaren heeft ontwikkeld. Bart Malenstein, CEO van Bergman Clinics zegt hierover: “In een tijd dat  zorg steeds belangrijker wordt en de wensen van de zorgconsument stijgen, is het van belang dat ondanks grote druk op de kosten veel beter wordt gepresteerd. Door onze strategie van specialisatie hebben we inmiddels bewezen op een aantal terreinen van zorg dit echt waar te kunnen maken. Oogheelkunde wordt het volgende terrein waar we  de hoogste kwaliteit gaan leveren tegen duidelijk lagere kosten. Met volle  aandacht voor het comfort van de cliënt, die bij ons ten alle tijde centraal staat”.

“Jaco Donselaar, huidig directeur van VisionClinics, is blij met de overname. Hij zegt: “Met deze samenwerking ontstaat een win-win situatie voor beide bedrijven en daardoor voor de oogheelkundige cliënt. De visie van Bergman Clinics over de zorg in Nederland sluit naadloos aan bij het denken van VisionClinics. Door de bundeling van krachten kunnen we veel sneller een sterke positie in de markt van verzekerde oogzorg opbouwen. Daarin zullen wij hetzelfde kwaliteitsniveau hanteren dat door ons reeds jaren in de refractiechirurgie wordt geboden. Onder de vlag van Bergman Clinics zullen wij in staat zijn onze leidende positie op het terrein van ooglaserbehandelingen nog verder uit te bouwen.”

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

  • Een ooglaserbehandeling lijkt mij doodeng, maar die leesbril op en afzetten, en de combinatie lenzen en leesbril..krijg er koppijn van..Ben eigenlijk best benieuwd of zo een behandeling altijd “goed” gaat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen