Het werkt perfect, als je even oefent

04:10 - 02:29
luistertijd 04:10 - leestijd 02:29

Easylift ooglid liftstickers

Zo rond de feestdagen heb ik altijd zin om iets aparts te testen, iets feestelijks. Vorig jaar waren dat de bumpits om mijn haar een boost te geven, dit jaar wil iets om mijn oogleden te liften. Nijn oogleden hangen steeds meer over en dat is jammer. Ik kan nooit echt los gaan met oogschaduw en eyeliner aanbrengen is ook een crime.

Nadat ik van de zomer mijn wenkbrauwen heb laten tatoereen, wilde ik nu wel eens een complete ooglook. Het liefst zou ik een ooglidcorrectie laten doen, maar de zorgverzekeraar vindt de verzakking niet genoeg om ervoor te willen betalen, en zelf heb ik er het geld niet voor.

Die oogleden hinderen mij. Cosmetisch gezien vind ik mijn ogen op een foto en en profiel eruit zien alsof ik net een bokswedstrijd achter de rug heb en ik moet ze ook flink opensperren om inci lijstjes te kunnen lezen (met leesbril en vergrootglas erbij). Gelukkig hoor ik nooit van mensen dat ik er moe uitzie. Maar ik weet dat de huidconditie achteruit gaat. Als ik het vel boven mijn oog  pak, blijft het net te iets te lang in die positie staan; de elasticiteit is eruit. Nee, ik wil er iets aan doen, iets wat er natuurlijk uitziet. Want het blijft een feit: ik heb Indisch bloed en dat mag ook wel gezien worden.

Zo pakken Aziatische vrouwen hun monolids aan

In Aziatische landen hebben de vrouwen monolids ( geen arcadeboog), en is het trend om Europese, double lids (Westerse ogen met arcadeboog) te krijgen: hoewel ik na het lezen van dit artikel over de scheve tanden hun beauty ideaal ook niet helemaal meer kan volgen (maar dat terzijde).

Op Youtube staan leuke filmpjes wat je allemaal kan doen aan overhangende oogleden. Je hebt lijm, (volgens mij is dat gewoon wimperlijm) wat je op je ooglid aanbrengt .

Met een speciaal  stokje met een V vorm aan het uiteinde, duw je je ooglid omhoog en in vorm. Ook kan je een plastic draadje in je crease plakken, of tape om  je oog optisch te “liften”.

En zo zijn er meer manieren om je oogleden weer zichtbaar te maken en los te gaan met mooie kleurtjes oogschaduw, want die zie je anders niet of nauwelijks op je bewegend ooglid.

Wat zal ik doen? Lijm, plakkers?

Dagen zat ik te denken na het zien na al die youtube filmpjes hoe ik die strips of plakkertjes kon importeren  naar Nederland, omdat ik zelf denk dat er wel een markt voor moet zijn, en ja hoor, ik zapp wat langs de kanalen op tv en daar zie ik bij een homeshopping programma die plakstrips voorbijkomen. Ik had al een keer doorzichtig pleistertape gekocht en ze op maat proberen te knippen, maar een echte knutselaar ben ik niet, dus de stoute schoenen aangetrokken, in dit geval, mijn bankpas gepakt en ze besteld. Het duurde wel erg lang eer ze de deurmat bereikten, meer dan 2 weken , maar ik kon aan de slag.

De strips moet je voorzichtig uit de vorm duwen en met een bijbehorende gel  aanbrengen.

De strips plakken al uit zichzelf, maar de gel zorgt ervoor dat je nog een beetje kan schuiven om ze in de juiste positie te brengen.

En ja, hoor, ik zie direct verschil!

Je kan van te voren oogschaduw aanbrengen en ze daar overheen plakken. Ze zijn nauwelijks zichtbaar, behalve als ik mijn ogen sluit…ik zie ze dan toch wel….

Ze irriteren niet, al heb ik ze geen hele dag gedragen, dus ik kan nog niet zeggen hoe lang het blijft zitten. Maar dat ga ik binnenkort testen als ik mijn Kerstuitje heb!

Zie de foto’s en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden…..

Het doosje bevat 64 strips, 29,95 excl. verzendkosten

Lees ook