Tip 1: laat je heel goed adviseren bij een kapper die goed aangeschreven staat en goed kan onderbouwen welke stappen hij/zij wil gaan ondernemen om jou haar te donkerder te kleuren. Tip 2: zorg dat je (blonde) haar in goede conditie is voor dat je het gaat kleuren. Bijvoorbeeld met Injection de Force van Kérastase. […]

02:48 - 01:41
luistertijd 02:48 - leestijd 01:41

Tip 1: laat je heel goed adviseren bij een kapper die goed aangeschreven staat en goed kan onderbouwen welke stappen hij/zij wil gaan ondernemen om jou haar te donkerder te kleuren.

Tip 2: zorg dat je (blonde) haar in goede conditie is voor dat je het gaat kleuren. Bijvoorbeeld met Injection de Force van Kérastase. Dit is een voorbehandeling die de poreuze lengte en punten van binnenuit opbouwen en beschermen voor de kleuring!

Tip 3: doe het nooit zelf, dus ook niet thuis. Van blond naar donker gaan, is een behandeling voor de expert, je KAPPER dus.

Tip 4: een witte muur kleur je ook niet in een keer donker, dus we gaan het haar voorbehandelen. Voorpigmenteren noemen we dat in vakjargon. Er gaat dus eerst een basiskleur in het haar. Plat gezegd de grondverf gaat er eerst in, en daarna pas de kleur die jij wilt.

Tip 5: kleur het haar de eerste keer niet meteen uitgesproken warm of koel. Het haar kan doorslaan zoals wij dat noemen. Dat betekent bij te koel dat het haar groenig wordt. En bij te warm dat het haar te oranje wordt.

Tip 6: als er nog verschillende tinten bijv, highlights inzitten van de zomer, kan je kiezen voor een transparante kleuring, zoals bijvoorbeeld LUO van L’Oréal.  Ook hier weer een mooi vergelijk met onze Flexa-collega’s: dit is namelijk een soort gekleurde beits om het maar zo even te zetten. Deze transparante kleuring maakt het niet egaal donker, geeft een transparante dekking aan de kleurverschillen. Dan ziet je haar er op een natuurlijker manier gekleurd uit.

Tip 7: kies niet meteen voor allerlei kleuren in je haar. Je blonde haar heeft waarschijnlijk al genoeg te verduren gehad van styling, vakanties, et cetera. Dus kies samen met je kapper voor een mooie tint waar je de volgende keer weer meer nuances in kan aanbrengen. Je moet eerst zorgen dat de basis weer mooi en goed is.

Tip 8: laat het haar goed afsluiten. Vraag om een nabehandeling, dan kun je langer van je nieuwe kleur genieten.

Tip 9: gebruik voor thuis de nieuwe kleurverzorger van L’Oréal Professionnel: Chroma Care, een kleurverzorger met kleurpigmenten.

Tip 10: laat ook meteen een goede coupe knippen. Laat je inspireren door de haarmodelijn MOVE. Elke kapper in Nederland kent hem en zal je kunnen adviseren.

Tot slot: enjoy and have fun met je nieuwe donkere haarkleur. Bruin is het nieuwe Blond.

Lees ook