“Each perfume is translated into a Chapter composed at a particular time in my life inspired by my expeditions traveling to the source of the raw materials.” Frazer parfum is een Zuid-Afrikaans parfumhuis. Een zeer exclusief merk dat slechts op een paar plaatsen in de wereld te koop is: Harrods (Londen), Colette (Parijs), Merchants on […]

03:37 - 02:10
luistertijd 03:37 - leestijd 02:10

“Each perfume is translated into a Chapter composed at a particular time in my life inspired by my expeditions traveling to the source of the raw materials.”

Frazer parfum is een Zuid-Afrikaans parfumhuis. Een zeer exclusief merk dat slechts op een paar plaatsen in de wereld te koop is: Harrods (Londen), Colette (Parijs), Merchants on Long (Kaapstad) en Perfume Lounge (Amsterdam).

De getalenteerde Tammy Frazer creëert alle parfums persoonlijk en met de hand. Als parfumeur werkt Frazer alleen met natuurlijke en biologische grondstoffen die ze zelf selecteert op basis van kwaliteit. Zij koopt deze direct in bij locale boeren over de gehele wereld. De pret-à-porter collectie heet Chapters en is geïnspireerd op Frazer’s reizen naar de bron van de oliën, de gesprekken met de boeren en het waarnemen van hun methoden van landbouw, oogsten en distillatie.

Elk chapter zit in een handgeblazen kristallen flacon met een stopper. Het parfum dip je op de huid. De flacons zijn ingekleurd zodat er geen licht bij het parfum kan komen. Om uw chapter mee op reis te kunnen nemen ontwikkelde Frazer de solids: een ebbenhouten doosje met bijenwas waarin het parfum verwerkt is. De ebbenhouten doosje zijn op de hand gemaakt in Mozambique waar een mooi filmpje over is gemaakt.

Dit zijn de 9 prachtige parfums van Tammy Frazer:

Chapter 1 / Rajasthan India

Nootmuskaat en Jasmijn. Het parfum begint kruidig waarna je de jasmijnbloemen ruikt. Een lichte zoete twist krijgt het door de vanille en er komt een lichte chocola geur doorheen.

Chapter 2 / Madagaskar

Ylang Ylang en Narcis. Madagaskar is de inspiratie bron van chapter 2. De droge zwarte peper, de zoete limoen en de bittere sinaasappel ruik je eerst. Daarna komen de zonnige bloemen en de geur wordt dieper.

Chapter 3 / Sidney Australië

Koffie en sinaasappelbloesem. Heel veel sinaasappelbloesem met een beetje iris, koffie en sandelhout. De geur is licht en transparant.

Chapter 4 / Corsica Frankrijk

Corsica Everlasting. Everlasting is een plant die in het Nederlands kerriebloem heet. Dit parfum wordt heel warm en kruidig en krijgt een aromatisch karakter op de huid. Bij het opbrengen van de geur ruik je eerst een spoor van munt en daarna komt de bloem, die zo mooi en betekenisvol everlasting heet.

Chapter 5 / Zwitserland

Swiss Stone. Je ruikt de dichtbegroeide bossen en de frisse beekjes in de bergen van Zwitserland. Met basilicum, citroen en dennen.

Chapter 6 / The spice trade route

Mint en Patchouli. De geur begint koel met mint en gember en wordt  voller en rijker door patchouli en ylang ylang. “De zon die reflecteert door de herfst bladeren aan de bomen.”

Chapter 7 / India

Roos en Tuberoos. Een zeer volle en vrouwelijke tuberoos. Delicaat door de gezoete roos maar ook intensief en bijna vleselijk (carnal) door de vele tuberoos die is gebruikt.

Chapter 8 / Engeland

Eikenmos en blad van viooltjes. Deze geur heeft een Engelse uitstraling. Het is een groene cologne met lavendel en leer gecombineerd met houttonen, mos en schors.

Chapter 9 / Pakistan desert

Ruby grapefruit en frankincense. Een reis door de Pakistaanse woestijn met veel wierook.

U bent van harte welkom in onze boutique in Amsterdam-Zuid, daarnaast hebben wij een uitgebreide webshop.

Dit nieuws behoort tot het Annindriya Perfume Lounge merkdossier en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook