shop Sally Hansen Good Kind Pure vegan nagellak Voor 100% guilt-free lakken. Plant-based en het blijft zeker 3-4 dagen zitten. In mooie kleuren. Lees ook Corine’s review. Bekijken Het mode beeld laat veel slanke meiden zien. Size zero mag dan uit zijn, veel meiden willen graag een zeer slank tot zelfs mager lichaam hebben. Of […]

01:57 - 01:10
luistertijd 01:57 - leestijd 01:10

Het mode beeld laat veel slanke meiden zien. Size zero mag dan uit zijn, veel meiden willen graag een zeer slank tot zelfs mager lichaam hebben. Of de eetziekten anorexia en boulimia hiermee in verband gebracht worden, blijft wetenschappelijk nog altijd onduidelijk. De eetziekten worden aangeduid als een psychiatrische stoornis en mogelijk is het huidige schoonheidsideaal een trigger voor mensen met een verhoogd risico op de ziekten.

Maar dit artikel gaat nu eens over mannen! Maar liefst 10% van alle anorexia en boulimia patiënten zijn mannelijk. Hier is niet veel over bekend en er is weinig informatie over te vinden. Daar gaat nu verandering in komen, sinds kort is er de website anorexiajongens.nl gelanceerd.

Oprichter Ron Meijering (41 jaar) had zelf anorexia toen hij jong was. Anorexia komt vaker bij meisjes en vrouwen voor, daarom kwam hij pas na vijf jaar erachter dat hij aan anorexia leed. Hij merkte toen dat er voor hem heel weinig informatie te vinden was. 20 jaar later is daar niets aan veranderd, daarom deze website. Op de website is informatie vinden over anorexia en boulimia nervosa, hoe je de ziekte kan herkennen en heel belangrijk: wat moet je doen als je veel van de symptomen vertoont? Ook kan je op de website op het forum contact zoeken met andere jongens.

De website is echt nodig vinden Ron en de stichting Anorexia en Boulima Nervosa (Sabn). Een Sabn-medewerker meldt in de Spits (15 november 2011) dat huisartsen en hulpverleners het probleem vaak niet herkennen bij jongens, of het onderschatten. “We kennen voorbeelden van jongens die bij de huisarts worden weggestuurd met de opmerking dat anorexia alleen bij meisjes voorkomt. Bij jongens speelt ook vaak, nog meer dan bij meisjes, schaamte een grotere rol.”

(Sanne Cheret)

Lees ook