shop We Are Paradoxx Hangover Hair Elixer Corine vertelt: ; ‘Het voelt aan als een haarolie en is vrijwel geurloos. Mijn haar slurpt het op, zonder vettig aan te voelen. De glans is prachtig!’ Bekijken Wat is dat eigenlijk, black hair? Is dat wanneer het krult? Of wanneer het echt kroes is? Of als het […]

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Wat is dat eigenlijk, black hair? Is dat wanneer het krult? Of wanneer het echt kroes is? Of als het gestraight is? Ik weet het eigenlijk niet.

Vanaf kinds af aan is je haar een ding. Wat voor structuur is je haar? Wat voor producten gebruik je? Bijvoorbeeld, als meisje van 4 vond ik het helemaal niet erg als mijn moeder mijn haar kamde. Ik vond het geweldig, dat getut. Ik kreeg mooie vlechten, balletjes en linten in mijn haar. En die moesten natuurlijk matchen met mijn outfit of the day. Ik vond mezelf prachtig! Totdat we naar Nederland kwamen en iedereen aan mijn haar ging zitten, want dat zag er toch wel raar uit?!

Attractie

Ik kreeg dan opmerkingen naar mijn hoofd als:”Wat is jouw haar vet. Moet je dat niet wassen?” Het stinkt. Het ziet er raar uit met die balletjes en touwen. Dat soort dingen kreeg ik dus dagelijks te horen, want ik groeide op tussen de Hollandse kindjes. Als enig donker meisje was ik een ware attractie. Daardoor ging ik ineens anders naar mezelf kijken.

Wat was er dan zo speciaal aan mij dat de kinderen mij iedere dag moesten plagen om bijvoorbeeld mijn haar en kleur? Ik wilde niet ‘speciaal’ zijn.

Heel vaak dacht ik:”Had ik ook maar blond haar en blauwe ogen, dan viel ik tenminste niet zo op!” Dat ging jaren door totdat ik in de 6e klas zat. Ik wilde graag op de klassenfoto met mijn haar los. En het mocht van mama. Dus ik helemaal blij dat eindelijk mijn haar ook los op de foto stond. Het lullige alleen was dat ik zo’n bos met haar had, dat het niet helemaal pastte op de foto. Werd  ik weer Diana Ross genoemd!

Even zwemmen?

Door de jaren heen heb ik zoveel verschillende coupes gehad. Ik heb jarenlang vlechtjes gehad, straightte mijn haar voor het eerst toen ik 16 was. Wat ik eigenlijk wel onhandig vond, want als het regende werd het meteen frizzy. Ik kon niet zomaar gaan zwemmen, want dan moest ik daarna weer 1 ½ uur onder de droogkap om het een beetje ‘normaal’ te krijgen.

Op een gegeven moment ontdekte ik extensions.  Voor mijn rol in ‘Volle Maan’ vroeg Johan Nijenhuis of ik mijn haar kon krullen? A la Mel B? Ik wilde mijn haar niet knippen en toen zei een black hair kapper tegen mij dat ik extensions kon nemen. Wat een uitkomst was dat zeg!

Ik kon dus ALLE coupes nemen die ik wilde?? Te gek! Ik heb een bobje gehad, lange wilde krullen, lang stijl haar, you name it, I did it.

 

 

 

 

 

 

 Maar na een tijd was ik het zat. Ik wilde mijn eigen haar terug, mijn hoofdhuid weer voelen. Het voelt weer heerlijk om mijn haar te borstelen. Maar als ik voor een shoot of rol weer extensions zou moeten nemen, zou ik het zo weer doen. Wat is het toch cool om black hair te hebben! Ik zou met niemand willen ruilen!

 

Lees ook