BergmanBergman haakt met z’n nieuwe gezichtscrème in op het tegenwoordig zo populaire multitasken en brengt een crème op de markt die daar mooi op aan sluit: Bergman Multi Task, een alles in één dag & nachtcrème.

05:25 - 03:15
luistertijd 05:25 - leestijd 03:15

Bergman

Bergman haakt met z’n nieuwe gezichtscrème in op het tegenwoordig zo populaire multitasken en brengt een crème op de markt die daar mooi op aan sluit: Bergman Multi Task, een alles in één dag & nachtcrème. De crème bevat een aantal mooie ingrediënten. Om te beginnen wordt er vitamine A en E geleverd door karitéboter. Lipiden en vetzuren uit arganolie moeten de huidveroudering tegengaan en arthemia extract uit plankton moet DNA-beschadiging tegengaan en onstekingen remmen. Betaglucan, tenslotte, zit in alle producten van Bergman Beauty Care, en is een meervoudige polysacharide die voortkomt uit het fermentatieproces van gist. De Betaglucan wordt door de Langerhanscellen in de epidermis herkend, waarop ze in actie komen. De Langerhnascellen zijn de ogen en oren van het immuunsysteem en zijn erg mobiel en actief, vooral als je jong bent. Door de werking van de Betaglucan wordt het herstelproces van de huid verbeterd, de collageen aanmaak gestimuleerd en houdt de huid beter haar vocht vast. Het is een handig en mooi product, zo’n crème die zowel ’s ochtends als ’s avonds te gebruiken is, zeker voor mensen die weinig poespas maar toch een prettig en effectief product en veel gebruiksgemak willen. Deze nieuwe crème van Bergman kost    € 97,- voor 50 ml.

Collistar

Collistar brengt een aanvulling op Face Reshaping Filler Cream, de succesvolle dagcrème uit 2008 op de markt. Reshaping Filler Night Cream is, de naam zegt het al, een nachtcrème die, net als z’n zusje voor overdag, het gepatenteerde molecuul Voluform als belangrijkste ingrediënt heeft.Voluform is een molecuul dat werkt op het mechanisme dat vet onder de huid produceert. Het moet ideale omstandigheden creëren voor het aanmaken van vetcellen en zo zorgen voor een mooi vetlaagje onder de huid. Daarnaast bevat de crème derivaten uit stamcellen van zeevenkel, een plant die een enorme capaciteit tot aanpassen heeft, aldus de persinformatie. Volgens Collistar heeft dit derivaat het vermogen om huidcellen te herstellen en vernieuwen en door het bioritme van de huid zou dit vooral ’s nachts goed werken. De bestanddelen uit gevriesdroogde stamcellen moeten de productie van keratine reguleren, de huid herstellen en tevens werken als een anti-oxidant. Tenslotte zit er een stofje in dat door Collistar het Dermo Compact Complex is gedoopt. Het bestaat uit een substantie die de werking van lumican (een eiwit die het collageen bij elkaar houdt) nabootst, gecombineerd met (net als bij Bergman) een polysacharide, deze keer uit suikerbiet. Het Dermo Compact Complex moet er voor zorgen dat de huid mooi stevig blijft. De nachtcrème kost € 55,60 voor 50 ml. De bijpassende dagcrème kost eveneens € 55,60 voor 50 ml. Er is ook nog een oogcontourcrème in deze lijn. Deze kost € 44,45 voor 15 ml.

Dr.Murad

Dr. Murad kiest in de strijd tegen huidveroudering voor vocht, vocht en nog eens vocht. Hydro-Dynamic Ultimate Moisture is een nieuwe, rijke moisturizer die de droge huid moet hydrateren, herstellen en z’n veerkracht terug geven. Basis van deze crème is het Cellulair Water System, een door Dr. Murad ontwikkelt systeem om de celhydratatie weer tot een optimaal niveau te brengen en zo de huid weer gezond te maken. Dit systeem bestaat uit drie delen, waarvan een crème slechts één deel is. De andere twee zijn voldoende goede voeding en vocht en een gezond geestelijk leven. Wat crème betreft bestaat het systeem uit anti-oxidanten, onstekingremmers en ingrediënten die de huid helpen haar vocht vast te houden. De crème bevat verder avocado-, olijf- en zonnebloemolie, die de huid eveneens helpen om vocht vast te houden, retinyl palmitate (vitamine A) en sheabutter, voor zachtheid en gladheid, en Collageen Support Complex, dat is bedoeld om de huid stevigheid en veerkracht te geven. De crème kost € 79,95 voor 50 ml. Overigens nog een nawoord van Dr. Murad himself: smeren heeft heel weinig zin als je niet goed eet en drinkt en kromloopt van de stress en zorgen. Crèmes zijn een prachtige aanvulling en een weldaad voor je huid, maar kwalitatief goede voeding en een evenwichtig innerlijk leven zijn van cruciaal belang.

Bekijk hier ook nog het exclusieve interview dat BeautyJournaal met dr. Murad had:

[media id=149 width=620 height=350]

 

Environ

Nieuw van Environ: Evenescence C-Boost, een verhelderende crème die een stabiele vorm van vitamine C (ascorbyl tetraisopalmitate) bevat. De luchtige, niet plakkende formule is heel prettig als je huid door de zon is beschadigd, met kleine rimpeltjes en gesprongen haarvaatjes als gevolg. De crème is bedoeld om de pigmentatie af te remmen, de huid te verfijnen en verstevigen en de haarvaatjes te versterken. Daarnaast moet hij de collageen productie stimuleren en de vochtbalans op peil houden. De vitamine c moet voor een betere afweer tegen de zon zorgen, zodat in de toekomst ellende door UV-straling beperkt blijft. De crème bevat geen conserveermiddel of parfum. C-Boost van Environ kost € 59,90 en is verkrijgbaar bij de schoonheidspecialist, huidtherapeut of cosmetisch arts.

Lees ook