De voorpret op een tripje naar de VS is al erg fijn, want wat ga ik scoren in de Walgreens of CVS?  Wat neem ik mee bij Macy’s of Nordstrom? Wat wil ik van Sephora en Ulta? Met een heel pakket aan wensen ga ik op pad, maar eenmaal in beautyland zie ik natuurlijk nog veel meer leuks.

10:05 - 06:03
luistertijd 10:05 - leestijd 06:03

De voorpret op een tripje naar de VS is al erg fijn, want wat ga ik scoren in de Walgreens of CVS?  Wat neem ik mee bij Macy’s of Nordstrom? Wat wil ik van Sephora en Ulta? Met een heel pakket aan wensen ga ik op pad, maar eenmaal in beautyland zie ik natuurlijk nog veel meer leuks. In de weken ervoor heb ik advertenties uit Amerikaanse tijdschriften gescheurd (Allure, Instyle) van producten die ik interessant vind en die je hier (nog) niet kan krijgen. Bij Sephora.com heb ik gekeken wat er allemaal voor nieuws is en ook op drugstore.com heb ik een lijstje gemaakt.

Nu is mijn budget zeker niet oneindig, dus uiteindelijk vind ik het leuker om ‘goedkoop maar kwaliteit’ te vinden in de drugstores en een paar must-haves te halen in het duurdere segment.

Shoppen bij WholeFoods

Voor eten ben ik een enorm fan van de Wholefoods Market – een geweldige bio supermarkt met een oneindig lekker assortiment – die ook een grote afdeling ‘natuurlijke cosmetica’ heeft.

Shoppen bij Sephora!

De Sephora’s in de VS zijn een veel prettiger winkelervaring! Mooie, zeer herkenbare zwart/witte gevels, elk merk een eigen schap en alle geuren in de wanden langs de kant. Make-up stations in het midden en personeel in visagisten-outfit (geheel in zwart met kwastenschortje).

Shoppen in de Department Store


Shoppen bij de drugstore

Tot slot nog een allegaartje uit de schappen Walgreens en CVS (vergelijkbaar met Etos):

Als je het zo opschrijft en bij elkaar ziet lijkt het een enorme berg. Maar qua kosten valt het weer heel erg mee. Make up is in de VS vaak de helft van prijs van wat je hier betaald en dan gaat er nog 30% af vanwege de dollar. Dan wil je je mandje wel volgooien. En bevalt het niet? Dan kan het zonder schuldgevoel gewoon weg.

Lees ook