shop Davines More Inside Texture This Is An Invisible Serum voor je haar Davines More Inside Texture This Is An Invisible Serum is een prachtig finishing product voor natuurlijk krullend haar. Bekijken Daar waar we de huid van ons gezicht prima verzorgen met dag- en nachtproducten, serums en maskers, wordt de kwetsbare huid van onze […]

04:47 - 02:52
luistertijd 04:47 - leestijd 02:52

Daar waar we de huid van ons gezicht prima verzorgen met dag- en nachtproducten, serums en maskers, wordt de kwetsbare huid van onze hals nog wel eens vergeten. Nu kom je al een heel eind als je tijdens de verzorging van je gezicht je hals meteen meeneemt, maar helemaal ideaal is dat niet. De huid van je hals heeft eigenlijk extra aandacht nodig en vraagt om een specifieke verzorging. De huid van de hals is wat dunner dan de gezichtshuid en de onderliggende spiertjes zijn zwakker dan die in je gezicht. De huid van de hals laat dan ook eerder tekenen van huidveroudering zien dan de gezichtshuid.

We lachen allemaal wel eens om dames die hun veelal net iets te donkere foundation royaal aangebracht hebben op hun gezicht en precies bij de kaaklijn zijn gestopt. Geen gezicht – we weten allemaal dat een mooi aangebrachte foundation zachtjes vervagend door moet lopen in de hals en het decolleté. Toch doen we met onze verzorgingsproducten vaak precies hetzelfde: het gezicht krijgt alle aandacht, en meteen onder de kaaklijn houdt het op. Terwijl de huid van hals en decolleté toch ook echt wat aandacht kan gebruiken. La Prairie en Rodial brengen nu allebei een product op de markt dat speciaal bedoeld is voor de hals.

La Prairie

La Prairie introduceert Anti-Aging Neck Cream Cellular Lifting Complex, een crème die is bedoeld om de droge en verslapte huid van de hals te herstellen en op te kanppen. Daartoe bevat de crème een emulsie van olie in water, verkegen uit olijfolie. Biometrische vloeibare kristallen in de emulsie vormen een beschermend laagje op de huid, zo claimt La Prairie, waardoor de antuurlijke huidbarrière wordt gehandhaafd en de penetratie van de actieve ingrediënten wordt verbeterd.

Eén van die werkzame ingrediënten is een peptide die helpt bij het stimuleren van de elastineproductie en tevens de elastische vezels die de huid stevigheid en elasticiteit geven ondersteunt. Aan deze peptide is een verstevigende  component toegevoegd die de huid meteen aanspant, waardoor een gelift effect ontstaat. Botanische Glaucine en Coco Glucoside zijn toegevoegd om de afbraak en vernietiging van vetcellen te stimuleren en zo de gevreesde onderkin aan te pakken. Extract van de ‘resurrection’plant moet de enzymestructuur in de cellen beschermen en gistextract zorgt voor langdurige hydratatie door de barrièrefunctie van de huid te versterken. Een anti-pigment complex gaat verkleuringen en ouderdomsvelkjes te lijf. Tenslotte bevat Anti-Aging Neck Cream uiteraard het befaamde La Pairie Cellular Complex, met onder meer glycoproteïnen, paardenstaart en ginseng. De crème kost € 160,- voor 50 ml. De crème zit in een zeer luxe (en wel te zware) zilverkleurige pot.  Het product is geparfumeerd. BeautyJournaal’s Monique test hem momenteel, dus binnenkort kun je wel een review verwachten.

Rodial

Het product van Rodial heet Chin & Neck Lift. Deze gel moet zowel de hals als de kin aanpakken, en deze liften, vormen en verstevigen. Rodial belooft dat er direct een verstevigend en gelift effect optreedt, hetgeen een zichtbaar strakkere kaaklijn oplevert. Bij herhaaldelijk gebruik moet de Chin & Neck Lift vetopslag rondom de hals en nek doen afnemen en  fijne lijntjes, rimpels en verkleuringen in de huid verminderen.

De gel bevat daartoe meerdere werkzame ingrediënten. Essenskin is bedoeld om de huid van de nek en kin te verstevigen en modelleren. Ovaliss, met  glaucine en  peptiden, moet de vetverbranding stimuleren (net zoals bij La Prairie) en de hoeveelheid vetopslag langs de kaaklijn reduceren, waardoor de gevreesde onderkin moet verdwijnen. VC IP, tenslotte, is toegevoegd om een oneffen teint te corrigeren en de huid een mooie glans te geven. Let wel, de stofnamen die hier gegeven worden zijn eigen namen voor cocktails die geproduceerd zijn door bedrijven als ondermeer Sederma (een grondstofleverancier).  Zo’n cocktail is opgebouwd uit meerdere stoffen.

Het product moet twee keer per dag worden ingemasseert op een schone huid, waarbi jde focus moet liggen op de gebieden waar duidelijke lijnen zichtbaar zijn. Laat het product goed intrekken. Voor het beste resultaat adviseert Rodial om de Chin & Neck Lift tweemaal daags aan te brengen gedurende een periode van 28 dagen. De verkoopprijs is  € 84,- voor 25ml.  Het product is sterk geparfumeerd. Het is verpakt in een lucht- en lichtdichte pot, met een druksysteem in de deksel, zodat er alleen een gedoseerde hoeveelheid naar buiten komt.

Lees ook