Restylane Vital is een nieuw product van Restylane.

03:09 - 01:53
luistertijd 03:09 - leestijd 01:53

Restylane Vital is een nieuw product van Restylane. Ook deze keer gaat het om een product dat geïnjecteerd moet worden en ook dit product is ontwikkelt op basis van hyaluronzuur, maar anders dan bij andere Restylane-producten gaat het hier niet om het creëren van volume in het gezicht of om het vullen van rimpels. Restylane Vital is bedoeld als skinboost, hydratatie van binnenuit. Wat hydraterende crèmes en serums vanaf de buitenkant proberen te doen, moet Restylane Vital van binnen uit doen.

Geen volume maar vocht

Restylane Vital is een heldere gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur, een stof die van nature in de huidweefsel voorkomt. Daardoor wordt de stof door de huid direct herkent en makkelijk opgenomen wordt. Dit product wordt minder diep geïnjecteerd dan andere fillers. Het is immers niet bedoeld om rimpels op te vullen of om meer volume in het gelaat te creëren, maar om een huid een vocht-boost te geven. Een voordeel daarvan is overigens wel dat door het toegenomen vochtgehalte de huid iets meer volume krijgt en fijne lijntjes zo goed als verdwijnen. Een nadeel van hydraterende crèmes is dat ze de diepere huidlagen niet kunnen bereiken. Dit product kan dat, omdat het wordt ingespoten, wel, zo claimt Restylane en hyaluronzuur heeft inderdaad sterke vochtinbrengende eigenschappen.

Prettiger huidgevoel

Restylane heeft het product uivoerig getest. Uit deze klinische test – het persbericht meldt niet hoeveel mensen aan de test meededen – bleek dat de elasticiteit, zachtheid en huiddichtheid aanzienlijk verbeterde door een kuur met Restylane Vital. Percentages geeft het persbericht niet, wel zegt het dat 85% van de deelnemers zeer te spreken is over het product. Tijdens de perspresentatie, die onlangs plaatsvond in het Concertgebouw in Amsterdam, werden verschillende voor- en nafoto’s getoond waarop in ieder geval een mooie verbetering zichtbaar was.

Zoals alle injectables op basis van hyaluronzuur, stimuleert ook dit product de fibroblasten tot de aanmaak van meer collageen. Mede hierdoor heb je behoorlijk lang plezier van een behandeling. Restylane raadt in eerste instantie een kuur van drie behandelingen aan, met vervolgens een onderhoudsprogramma van één à twee behandelingen per jaar.  Na de eerste behandeling is direct resultaat zichtbaar. Restylane Vital is geschikt voor het gelaat, de hals, het decolleté en de oogcontour.

Handig voor handen?

Daarnaast waren op de presentatie erg mooie resultaten te zien op de handen. Als je ouder wordt, wordt de huid van je handen vaak veel dunner, waardoor aderen en peesjes erg zichtbaar worden. Dit product vult de huid bij, waardoor het huidvolume toeneemt en de huid weer wat dikker en minder transparant wordt. Het moet gezegd zijn: het zag er bijzonder fraai uit.

Een behandeling met Restylane Vital kost, afhankelijk van de kliniek, ongeveer € 420,- per behandeling. Erg prettig is dat aan het product Lidocaïne is toegevoegd, waardoor de behandelingen vrijwel pijnloos zijn.

Lees hier meer over injectables.

Lees ook