Tijdelijk effect

05:18 - 03:10
luistertijd 05:18 - leestijd 03:10

Collistar eye contour toning gel cream

Wallen en donkere kringen geven ons een vermoeide blik. Veel mensen zoeken naar oplossingen,in de vorm van crèmes, cafeïne rollers en camouflage. Vreemd genoeg zie ik ze bij mijzelf minder als ik in de badkamerspiegel kijk, maar op foto’s…. door een andere lichtinval zie ik eruit alsof ik de hele dag heb lopen huilen, vreselijk. Naarmate ik ouder word, wordt dat gebied ook steeds slapper, ik krijg echt zakjes onder mijn ogen. Ik heb al diverse alternatieve trucs geprobeerd, van theezakjes, lepels uit de koelkast, schijfjes komkommer tot aambeienzalf, maar helaas werkt het allemaal maar tijdelijk. Gaat de Serum Gel uit de First Wrinkles Line van Collistar wel helpen?

In de bijsluiter wordt geclaimd dat de frisse serum-gel snel door de huid wordt opgenomen en dat ze een direct illuminerend effect heeft. Bovendien wordt de oogzone in enkele seconden gladgestreken. Tot slot en voor mij het meest belangrijk: fijne lijntjes worden gereduceerd en de wallen en kringen worden geminimaliseerd. Ik lees ook dat dit product bijzonder doeltreffend is dankzij een speciaal complex op basis van plantaardige extracten met vochtafvoerende eigenschappen. Ook dat klinkt hoopvol, toch?:

Verder zitten er nog stoffen in die een regenerende en anti-rimpel werking moeten hebben, waaronder Oligopeptiden 20,  Lychee extract en Trehalose, een suiker dat van nature in bepaalde woestijnplanten aanwezig is, en nauw verwant is met L’Oreals meest nieuwe stof Rhamnose dat in een nieuwe Vichy creme verwerkt is.

Wat zijn wallen eigenlijk? 

Ik citeer dermatoloog, en BeautyJournaal expert Peter Velthuis, omdat ik dit de meest heldere uitleg vind. “Een wal is een uitbochting onder het oog naar buiten, en ontstaat door een te veel aan huid of vet. Dit is genetisch bepaald. Als je ouders wallen hebben, dan is de kans dus groter dan jij ze hebt, of ook zult krijgen. Ouderdom speelt hierbij ook een grote rol. Het vet onder je oog wordt door een bindweefselschotje op zijn plaats gehouden. Dit schotje wordt slapper als je ouder wordt. Tel de zwaartekracht daarbij op, en het vet zakt naar voren, wat een wal creëert.”

Kringen
Als mensen klagen over hun wallen, dan hebben ze het meestal eigenlijk over kringen: de donkere kleur onder hun ogen. Bij een kring hebben we het over de groef onder de wal, het greppeltje. Deze is donker van kleur. Deze kleur kan genetisch bepaald zijn, maar ontstaat ook door een gebrek aan vocht onder het oog. Bijvoorbeeld als je een tekort aan vocht in je lichaam hebt. Of doordat je vochthuishouding door een of andere reden in de war is door ziekte of slecht slapen. Hierdoor wordt de huid onder je ogen dunner, en kijk je als het ware door de huid heen. Dan zie je de kleur van het grijze botvlies van je schedel, en de blauwige bloedvaten: dat is de kring.

Wallen bestrijden
Het bestrijden van wallen is een ander verhaal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bestaan wallen voor maar 10% uit vocht. De rest van de wal is gevuld met vet. Handigheidje om uit te vinden of je vet of (gedeeltelijk) vochtwallen hebt:

Pak een spiegeltje en ga op je rug liggen. Kijk in de spiegel of je wallen verminderen of zelfs verdwijnen. Als er niks verandert zijn het vetwallen, (die alleen verdwijnen met plastische chirurgie)….. als ze minder opvallen of zelfs verdwijnen zijn het vochtwallen.

Babs concludeert:

Maar nu het oogserum! De geurloze, doorzichtige gel zit in een mooie tube met roze dop. Ik heb het wekenlang gesmeerd, maar ik kan helaas niet zeggen dat het me wat opgeleverd heeft. Mijn wallen zitten er nog steeds, en de fijne lijntjes ook. Het enige wat ik ervaar tijdens het opbrengen is een kort aanspannend huidgevoel, maar omdat dit zo kort is, is het effect te verwaarlozen. Er zit een glansje in de formule en dat geef een licht verhelderend effect op de huid. Maar dat is een optische illusie. Ik ben geen fan van dit product geworden. Moet ik dan toch maar terug naar de theezakjes? Voor € 32,25 krijg je 15 ml.

Helaas heb ik meer te melden over het fenomeen wallen en kringen dan over dit product. Lees ook dit artikel op BeautyJournaal nog eens over hoe je van donkere kringen afkomt.

Lees ook