shop My SkinCaud – maak een DNA test van je huid! Met deze huid-DNA test weet je voortaan welke skincare je nodig hebt. Meten is weten. Je DNA liegt niet. Deze test doe je eenvoudig thuis. Huidexpert Mardge Pascaud begeleidt je via een app naar het juiste advies.   Bekijken Afgelopen maand was ik te […]

04:28 - 02:41
luistertijd 04:28 - leestijd 02:41

Afgelopen maand was ik te gast bij de Bobbi Brown counter bij Douglas in de PC Hooftstraat in Amsterdam en had daar ook een ontmoeting met Browns’ make-upartist Eduardo (voor Europa). Hij gaf me een fijne, korte make-over voor een frisse look en vertelde honderduit over hoe hij toch ooit in dit vak terecht was gekomen. Hij heeft het al vele malen verteld, ook in een boek geloof ik, alleen…ik wist het nog niet. Eduardo had zo’n tien jaar geleden nog een zeer goed verdienende baan bij een bank in Portugal, totdat hij in een zwaar auto-ongeluk vergezeld raakte. Hij ontsnapte aan de dood. Wat hij eraan overhield was een flink litteken boven zijn linkeroog – wat nog wel zichtbaar is als je goed kijkt van dichtbij maar ook mooi gerestaureerd is, en nog andere flinke verwondingen in zijn gezicht. Maar wat hij er ook aan over hield was het besef dat hij op een keerpunt in zijn leven terecht was gekomen en zich begon af te vragen hoe hij verder moest.  Hij ging naar Parijs, ontmoette daar een vrouw die voor Bobbi Brown werkte en rolde in een totaal nieuwe wereld: die van make-up en werd na wat functies binnen het bedrijf make-upartist. Hij is dolgelukkig is dit vak, nog altijd. En dat merk je ook. Eduardo is zo bedreven in wat hij doet, en hij doet het zo aanstekelijk. Het is altijd fijn hem te ontmoeten en aan het werk te zien.

’s Middags presenteerde hij aan de pers een voor Brown bijzondere nieuwkomer: de mineral powder, maar dan wel een die opnieuw is uitgevonden, zo liet hij ons weten. Er is lang aangewerkt, want Bobbi wilde geen mineraal poeder dat zou gaan glimmen (wat ze toch vaak gaan doen na een tijd op de huid). Ze wilde de perfecte natural glow. Aan het minerale poeder is een mix van stoffen toegevoegd voor optimaal resultaat: vitaminen, moisturizers, conditioners en filmvormende stofjes. Zo blijft huid ook echt huid, wordt de huid ook gehydrateerd en wordt de huid beschermd tegen uv-invloeden dankzij de toevoeging van slow release vitamine C en E. De mineralen zelf garanderen een spf van 15. De poeder kan zowel transparant als met medium tot volle  dekking worden aangebracht. Transparantie verkrijg je door aanbrengen met een kwast, volle dekking door de poeder met een powderpuff goed tegen de huid aan te drukken. Er zijn negen heerlijke skintones. De poeder kost € 43,-.

Genieten doe ik optimaal van de nieuwe limited edition 1991 Lip Palette. Een handzaam zwart doosje met uitklap waarin maar liefst 20 van Bobbi’s lipkleuren zitten. Tien originele kleuren in de bekende nude-tonen en tien heldere, fellere tinten, die weergeven hoe het merk zich de laatste twintig jaar heeft ontwikkeld. Eigenlijk ben ik nooit zo happig op van die ienie-mini steentjes omdat er a. te weinig in zit, en b. de kleuren vaak zo van je lippen af zijn, en c. de applictor erbij te wensen overlaat. Niets van dit gaat op voor dit juweeltje. De kleuren zijn prachtig diep qua pigmentering, blijven zeer lang zitten en er zit een handige dunne, maar toch lange kwast bij om je lippen te doen. Terwijl het doosje compact genoeg is voor je tas. € 60,- maar ik kan al niet meer zonder….Maar let op, want hij is limited.

Last but not least, zijn er nu make-uplessen met het merk in de Bobbi Brown studio’s in de Bijenkorf in Amsterdam (020-6259527), Rotterdam (010-4111016) en Den Haag (070-3627879) en bij Douglas filialen in Rotterdam Lijnbaan (010-2130213), Amsterdam PC (020-6795822), Douglas Laren (035-5386202) en Douglas Maastricht (043-3218883). Je kunt kiezen uit een groot menu: van 5 minuten lipstick les, tot 20 minuten seasonal looks of een make-up facelift tot een complete Pretty Powerful Makeup Lesson van 45 minuten. De moeite waard, de telefoonnummers staan erbij, dus je kunt eenvoudig een boeking maken.

Lees ook:

 

Lees ook