shop La Roche Posay Retinol B3 gezichtserum Dit fijne serum egaliseert je teint, en houdt kleine pukkeltjes onder controle. Het werkt ook kalmerend. Ideaal voor de normale-gecombineerde huid. Favoriet bij onze Gerti! Bekijken Kruidvat producten in een nieuw jasje Deze week presenteerde Kruidvat in het nieuwe Mint Hotel in Amsterdam haar ‘wintersterren’ door middel van […]

04:14 - 02:32
luistertijd 04:14 - leestijd 02:32

Kruidvat producten in een nieuw jasje

Deze week presenteerde Kruidvat in het nieuwe Mint Hotel in Amsterdam haar ‘wintersterren’ door middel van allerlei workshops. Beautyjournaals stagiair Sanne nam een kijkje.

Kruidvat zit in de lift. Niet alleen zijn de afgelopen tijd verschillende lijnen binnen het huismerk gerestyled qua verpakking en/of formulering. Ook het winkelinrichting krijgt een opfrisbeurt en het aantal filialen groeit ook maar door: 19 oktober a.s. wordt het 800ste Kruidvat filiaal geopend, ditmaal in Tilburg.

Haarproducten

De shampoo, gel, haarlak, mousse en nog veel meer haarverzorgingsproducten hebben een andere verpakking gekregen. Ook is er een nieuwe haarlijn uitgebracht, Professional Haarverzorging (leunt lekker dicht tegen Wella Pro-Series aan in het supermarktschap). Dit is samen met kappers ontwikkeld en volgens Kruidvat heeft het een kwalitatief hoog niveau. De productlijn bestaat uit een Color Care shampoo en conditioner (met macadamia-olie en UV-filter, voor gekleurd haar), Repair Boost shampoo en conditioner (met tarweproteïnen, voor futloos en beschadigd haar), Shine Max varianten (met jojoba-olie en parelpoeder, voor meer glans).

Huidverzorging + BDIH natuurcrèmes

Ook skincare is aangepakt. Er zijn nieuwe doosjes, waarop nu heel handig ook de leeftijdscategorie te zien is. Zo kun je makkelijker je crème uitkiezen. Leuk vond ik de huidverzorgingproductlijn Pure & Nature. Deze natuurlijke skincare heeft het serieuze BDIH keurmerk voor natuurcosmetica. Qua verpakking ligt het dicht tegen de Pure & Natural lijn aan van Nivea. De Pure & Nature productlijn bestaat uit een dag- en een nachtcrème, een 3-in-1 cleanser, een douchegel. Er is ook een Pure & Nature Anti-Age serie bestaande uit een dag-, nacht- en oogcrème, een cleanser, een tonic en een lichaamsolie. De Pure & Nature prijzen liggen tussen de €2.50 en €3.50. Wat een koopje, voor producten die toch voorzien zijn van een duur marketinggeoriënteerd keurmerk, voegt BeautyJournaal’s Monique er nog aan toe.

Make-up

Kruidvat verkoopt vier verschillende make-up lijnen die allemaal een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben: Gosh, Catrice, Essence, NYC. We kregen echte feestdagen-make-up te zien. Het leukst was de Gosh look met metallic brons smokey eyes. Als dagmake-up vond ik het te heftig, ook vanwege de vele glitters, maar als avond make-up is het super. Interessant zijn ook de nepwimpers van NYC, in drie versies – van bescheiden (zwarte wimpers met een paar blauw/paarse wimpers ertussen) tot extreem met glitter (lange zwarte wimpers met op de rand glimmertjes) en de extreme look (ultra lange blauw en paarse wimpers). De wimpers kosten slechts €2.99.

Nagels

Voor de finishing touch lak je je nagels nog in een mooie donkere tint of juist een felle kleur. Wil je iets bijzonders op je nagels? Essence heeft Nail Art Cracking Top Coat geïntroduceerd in vier kleuren: zwart, wit, zilver met glitters en donkerblauw met glitters. De nieuwe nagellak remover viel meteen op: Moisturising nail polish remover, easy pump system. De remover heeft een subtiel bloemenparfum en het pompsysteem is ook zeker uniek. Deze handige pomp is €3.49.

Mannen

De mannen kunnen natuurlijk niet achterblijven. Kruidvat beschikt nu ook over een scheerkwast in het assortiment. De wegwerpmesjes zijn verbeterd, meervoudige mesjes volgen de contouren van het gezicht. Verder is er scheerzeep-, -schuim en –gel (ook voor de gevoelige huid), maar ook een verzorgende scheercrème in het assortiment. Een scheerwondje? Het bloeden kun je makkelijk stoppen met het Aluinblok.

Kerstverassingen

Voor de feestdagen zijn er speciale producten te koop. Voor Sinterklaas en Kerst heeft Kruidvat vanaf week 48 (28 november – 4 december) een glitter en glamour assortiment van panty’s, armbanden, kettingen en oorbellen. Ook jurkjes voor de feestdagen zijn vanaf die week te koop. Om je haar op en top te stylen of te krullen is er vanaf diezelfde week 48 een krultangset te koop voor €12.99.

Misschien niet echt nodig, maar wel heel leuk: vanaf week 50 (12 december – 18 december) is er een miniföhn te koop met bijvoorbeeld een zebra of tijgerprintje erop.

(Sanne Cheret)

Lees ook