Beste Mardge, Ik wil graag iets doen aan mijn algehele welzijn, van lichaam, geest en huid en daarvoor zou ik graag advies willen ontvangen over het gebruik van voedingssupplementen.

05:28 - 03:17
luistertijd 05:28 - leestijd 03:17

Beste Mardge,
 
Ik wil graag iets doen aan mijn algehele welzijn, van lichaam, geest en huid en daarvoor zou ik graag advies willen ontvangen over het gebruik van voedingssupplementen. Ik las onlangs de review van testpanellid Dorine op de website van BeautyJournaal en ik was erg onder de indruk van haar testresultaten van jullie voedingssupplementen. Het gaat bij mij om het volgende:

Wat ik wel wil opmerken is dat ik een gevoelige maag heb en ik niet weet of de kruiden de maagwand aantasten?
 
Alvast mijn dank en vriendelijke groetjes, 
(naam bij redactie bekend)

Mardge Pascaud adviseert: 

Beste Martina,

Wij geven je graag advies over het gebruik van voedingssupplementen en verzorgingsproducten op basis van je eigen bevindingen.
Zoals ik kan lezen, hebben alle bevindingen wel met elkaar te maken. Deze zullen vooral het gevolg zijn door een onbalans van binnenuit. Het is dus goed dat je zelf al gedacht hebt aan voedingssupplementen.

Voedingssupplementen hebben een positieve invloed op het lichamelijk welbevinden in het algemeen. Tegenwoordig krijgt ons lichaam niet meer voldoende voedingsstoffen binnen via de normale voeding. De oorzaak hiervan is dat ons eetpatroon is veranderd en dat groente en fruit te snel wordt gekweekt waardoor zij niet meer voldoende vitaminen bevatten.
Ons lichaam daarentegen heeft wel deze belangrijke stoffen nodig om goed te kunnen functioneren.

Voordat we de voedingssupplementen gaan gebruiken, zullen we eerst moeten zorgen dat deze zo volledig mogelijk worden opgenomen in het lichaam. Dit gebeurt in de darmen. Wanneer de darmen niet goed functioneren gaat er dus een deel van de goede stoffen verloren. We starten eerst een reinigingskuur met de Deto-X in combinatie met de Synflor-forte. Het zorgt voor een algehele lichaamsreiniging, afvoeren van afvalstoffen, optimale darmfunctie, verbeterde opname van voedingsstoffen en meer energie.

Ultra Vital is een multi vitaminen-mineralen-kruiden preparaat met 37 actieve ingrediënten. Het verhoogt de vitaliteit en beschermt tegen vrije radicalen, het is een energie boost voor je lichaam.
 
Wallen en kringen: Door het gebruik van de Deto-X zullen de afvalstoffen worden afgevoerd die vaak voor dit probleem zorgen.

Skin-X zorgt ook voor een verbeterde vochtbalans (vochtwallen) en doorbloeding (donkere kringen). Daarnaast zorgen ook de verzorgingsproducten EyeBoost Gel, EyeCare Cream en Marmatrix Eyepads voor vermindering van de donkere kringen en vochtwallen. Tevens beschermen deze producten de oogcontouren en zorgen voor hydratatie. Ook in de salon hebben wij specifieke behandelingen voor de oogcontouren, oa. met de PascaudLite laser.

Wanneer het gebruik van voedingssupplementen ( de Collagen Booster Box) wordt gestart, zul je merken dat ook de huid, haren en nagels weer mooier en gezond worden.

Couperose kan te maken hebben met erfelijkheid en levensstijl. Er zijn namelijk factoren die couperose kunnen veroorzaken, zoals: roken, scherp gekruid eten, agressieve gezichtsreinigers. Deze factoren zijn het best te vermijden bij couperose.

De Circuvene is een supplement speciaal samengesteld voor doorbloedingsproblemen, zowel een slechte doorbloeding als couperose. Het zorgt oa. voor een betere circulatie, en versterkt de vaatwanden. Een must bij couperose.

Pigmentvlekjes kunnen worden veroorzaakt door invloeden van buitenaf (zon, beschadigingen) of van binnenuit (ophoping van afvalstoffen, vertraagde stofwisseling). Eerder vertelde ik al dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd met de reinigingskuur en supplementen. Wanneer de huid veel bloot gesteld is geweest aan zon dan kan de huid hierdoor zijn beschadigd, er ontstaan pigment vlekjes.

De supplementen Cell-Xtra en Bronzestim zijn beide erg goed inzetbaar voor pigmentvlekjes. Cell-Xtra bevat oa. krachtige anti-oxidanten, groene thee, pycnogenol, selenium en zorgt voor bescherming van gezonde cellen en weefsels, beschermt tegen zonschade, verbetert elasticiteit.

Bronzestim zorgt van binnenuit voor bescherming tegen zonschade en tevens zorgt dit supplement voor een versnelde en mooiere bruining van de huid, betere pigmentaanmaak en voorkomt het zonneallergie.
Daarnaast is het gebruik van een goede uva en uvb beschermende crème aan te bevelen zoals de UV-Defense, dit is ook meteen een dagverzorging, je hoeft dus nog maar 1 product aan te brengen.

De voedingssupplementen bevatten ook kruiden, deze tasten de maag niet aan. Wel kan het zo zijn dat je maag aan de supplementen moet wennen. Het is dan aan te bevelen om het gebruik op te bouwen.

Over het algemeen adviseren wij van elk supplement 2 stuks per dag te nemen, 1 ’s morgens en 1 ’s middags. Om het gebruik op te bouwen is het beter om eerst alleen ’s morgens de supplementen te nemen. Wanneer dit zonder probleem gaat, kun je starten met het 2x daags gebruik.

Het is een heel verhaal en ik kan me voorstellen dat je denkt ‘wat veel !’
Je kunt natuurlijk voor een persoonlijk advies ook altijd terecht bij een Pascaud specialist in je buurt.

Hartelijke groet, Mardge Pascaud

Lees ook