Afgelopen 5 september werd in Rotterdam de Hair Color Ambassador of the Year Award 2011 uitgereikt.

02:37 - 01:34
luistertijd 02:37 - leestijd 01:34

Afgelopen 5 september werd in Rotterdam de Hair Color Ambassador of the Year Award 2011 uitgereikt. De prijs gaat alweer 15 jaar mee. Vorig jaar was Leontien van Moorsel de winnares, dit jaar mocht Marijke Helwegen het podium op om haar prijs in ontvangst te nemen.

De Hair Color Ambassador of the Year Award 2011 uitreiking was niet het enige wat er die avond werd gepresenteerd. De nieuwe haarmodelijn najaar 2011 en winter 2012 van Spectrum werd gepresenteerd. In deze lijn ligt de nadruk op haarkleur. De avond werd gepresenteerd door Mariëlle Bastiaansen. De avond werd geopend met een optreden van Elastic Double, de winnaars van Hollands Got Talent.  

Hester Wernert, Hairdresser of the Year 2011 gaf een demonstratie met AvantGarde kapsels. Dagmar Goede, Dominic Vleer en Fulco Pistoor, drie leden van Het Spectrum gaven demonstraties met de nieuwste technieken en de komende trends in haarkleuren zien. Zij deden dat met de Spectrum Haarkleurlijn, gebaseerd op Essential Looks. Als je graag zou willen zien, hoe die look eruit ziet, moeten we je teleurstellen, Spectrum geeft er op de website geen overzicht van.

Na de demonstraties was er een catwalkshow te zien. Hierin waren bijzondere kapsels, haarkleuren, fashion en mooi visagie samengevoegd. De avond werd afgesloten door De Romeo’s.

Maar even terug naar Marijke, zij was altijd jaren het boegbeeld van plastische chirurgie en is nu Hair Color Ambassador of the Year. Je zou denken dat zij altijd een pruik draagt – zo hebben we ook wel op tv gezien, maar ze laat weten dat ze ook ‘wel eens’ zelf haar haar doet. ‘Ik ga elke vier weken naar de kapper.’ Verder is Marijke van mening dat je als je niet tevreden over jezelf bent, je eerst je kapsel moet aanpakken. “Vaak willen mensen een ingreep laten doen, beetje optrekken, of bijspuiten. Maar dan zeg ik, dat zou helemaal niet nodig zijn, begin nu eerst eens met een andere haarkleur. Want vaak is een kleur al heel bepalend of je er fris uitziet. Begin met je haar en niet andersom”, aldus een uitspraak op de site haarkleur.nl.

Eerlijk gezegd vinden wij mevrouw Helwegen helemaal geen inspirerend voorbeeld voor deze haarkleuringsaward. We zouden liever een model zien dat lekker naturel is en geen karikatuur, zoals Van Moorsel vorig jaar.

(Sanne Cheret)

Lees ook