shop Schwarzkopf Blonde Me Dry Shampoo Foam Het is even wennen: een droogshampoo die geen poeder is maar een foam. Maar het is hartstikke lekker. Het verstuift niet, je krijgt niet zo’n poederachtige dot in je haar die je weer goed moet verdelen. Weg vettigheid. Je haar glanst en krijgt nieuw volume. Bekijken Een onzuivere […]

03:23 - 02:01
luistertijd 03:23 - leestijd 02:01

Een onzuivere huid of acne komt niet alleen voor tijdens de puberteit. 40% Van mannen en vrouwen hebben na hun 20e namelijk nog steeds last van acne. Uitknijpen en het gebruik van agressieve crèmes wordt vaak nog beschouwd als dé oplossing. Helaas zorgt dit voor littekens, pigmentvlekken en uitdroging van de huid.

In samenwerking met dermatologen van Eucerin Skin Research Center is een speciale productlijn ontwikkeld om de 4 factoren van de acne-gevoelige huid te bestrijden: Eucerin DermoPURIFYER.

Eucerin DermoPURIFYER bevat milde actieve ingrediënten die de 4 factoren van een onzuivere of acne-gevoelige huid bestrijdt:

  1. Carnitine: reguleert de talgproductie (‘Anti-glimmen’)
  2. Melkzuur: ontstopt de poriën (Gaat talgophopingen tegen)
  3. Decanediol: antibacteriële werking (gaat ontstekingen tegen)
  4. Licochalcone: kalmerende werking (tegen roodheid)

Tijdige behandeling
Als je een onzuivere huid hebt, dan voel je je zich vaak erg ongemakkelijk. Door snel professionele hulp te vragen, en tijdig met een goede verzorging van de huid te beginnen, kunnen de symptomen van een onzuivere huid beter aangepakt worden.  Raadpleeg een dermatoloog of huidtherapeut en gebruik producten die alle factoren van acne aanpakken zonder dat ze je huid uitdrogen. Zorg dat je consequent blijft in je behandeling. Eucerin heeft hiervoor een 3-stappenplan ontwikkeld.

Gebruik het 3-stappensysteem ‘Reinigen, Verfrissen, Behandelen’ voor een zeer effectieve en langdurige oplossing.

1.       Reinigen

Reinig met Eucerin DermoPURIFYER REINIGINGSGEL, dit  verwijdert effectief en zacht overtollig talg, onzuiverheden en make-up. De huid wordt schoon, fris en soepel. Gebruik ook 1 maal per week de scrub. Deze opent de poriën en zuivert de huidoppervlakte terwijl het mee-eters en onzuiverheden vermindert. De huid wordt merkbaar gladder, zachter en mooier. Gebruik je acne medicatie? Overleg dan met je dermatoloog of je de scrub kan gebruiken.

2.       Verfrissen

Een tonic wordt vaak vergeten, ook wordt de werking hiervan onderschat. Een goede tonic zuivert de huid, haalt de laatste restjes vuil weg en verfrist de huid. Eucerin DermoPURIFYER Tonic bevat daarnaast ook nog eens melkzuur, dit ontstopt de poriën op milde wijze zonder de huid uit te drogen.

3.       Verzorgen

Je start met het DermoPURIFYER Actief Concentraat aan, dit concentraat heeft een extra hoge dosis melkzuur en pakt actief puistjes en mee-eters aan. Het concentraat kun je ook gebruiken voor je rug en decolleté.

Vervolgens sluit je het 3-stappen systeem af met het aanbrengen van een goede crème. Eucerin heeft 2 crèmes ontwikkeld. Beide producten bevatten Decanediol tegen ontstekingen, Licocalchone tegen roodheid en Carnitine tegen ‘glimmen’. De Matterende Hydraterende crème zorgt voor een egale gehydrateerde huid, geschikt voor iedereen met een onzuivere huid. De Aanvullende Hydraterende crème is speciaal ontwikkeld voor mensen die acne medicatie gebruiken. Deze bevat ook een SPF 30 om de bijwerkingen medicatie (zon-overgevoeligheid) te verminderen.

Door het toepassen van het 3-stappen systeem wordt je huid wordt zichtbaar zuiverder, gladder en krijgt een egale teint.

Verkrijgbaarheid

Het assortiment bestaat uit reinigings- en verzorgingsproducten, die ook bij medicatie tegen acne kunnen worden gebruikt. Alle producten zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Ga altijd voor deskundig advies direct naar de dermatoloog of huidtherapeut.

Bron: JEADV 2007; 21:806-810 (Journal of the European Academy of Dermatology and Venererology)

(adv= advertorial)

Lees ook