shop Guerlain Meteorites Base Perfecting Pearl Anti Dullness Météorites Base van Guerlain is een superfijne basis onder je foundation of onder je dagcrème. Het geeft een delicate frisse gloed aan je huid. Bekijken De dagcrème, Ultra Correction Lift, is een vernieuwde versie van de oude Ultra Correction Lift die in 2009 uitkwam. Het nieuwe zit […]

02:29 - 01:29
luistertijd 02:29 - leestijd 01:29

De dagcrème, Ultra Correction Lift, is een vernieuwde versie van de oude Ultra Correction Lift die in 2009 uitkwam. Het nieuwe zit ‘m vooral in de toegevoegde SPF 15. De werkzame stoffen zijn geconcentreerde karitéboter en elemi PFA. Dit is een molecuul dat gewonnen is uit de Manila Elemi boom, waarvan gezegd wordt dat het de producten van tensinen stimuleert in fibroblasten, collageen en elastine vezels in de cellulaire matrix verstevigt, en de productie van collageen type VII stimuleert. Chanel heeft er patent op aan gevraagd.

Crème: evaluatietest + 35%

Volgens Chanel ervaart de gebruikster al na één keer gebruiken een liftend effect van 35%. Dit concludeert Chanel na een zelfevaluatietest onder 30 vrouwen. Na vier weken is er een liftend effect van 11%, zo ontdekte Chanel in een klinische evaluatie bij 29 vrouwen.

De crème is mooi romig en ruikt erg lekker, naar bloemen en fruit. De geur blijft niet lang hangen. De crème is aan de zware kant en daardoor overduidelijk bedoeld voor een wat oudere doelgroep met een naar droog neigende huid.

Serum: evaluatietest +17%

Tegelijkertijd brengt Chanel Ultra Correction Lift Serum op de markt. In dit serum zit eveneens elemi PFA, deze keer ondersteund door een peptide met drievoudige werking die de werking van elemi PFA moet versterken. Deze peptide, die nauw verwant is aan de huid, beschermt, herstelt en organiseert volgens Chanel het elastinenetwerk in de huid. De crème zou aldus de huid op alle niveaus herstellen. In het persbericht staat dat de huid na vier weken gebruik tot 17% gelift zijn. Chanel testte dit op 21 vrouwen.

Het serum ruikt lekker, naar hyacint, jasmijn en rozen. Dit betekent wel dat het geparfumeerd is. Het serum voelt aan als een gel, smeert goed uit en trekt snel in. Het serum kan ’s ochtend en ’s avonds gebruikt worden, onder de dag of nachtverzorging. Uiteraard adviseert Chanel om het serum samen met de dagcrème te gebruiken.

Gebruiksters testen…..

Wij kunnen geen onafhankelijk bewijs vinden voor de claims, wel horen wij heel tevreden geluiden van gebruiksters. Neem deze review van Sabine over het masker uit deze serie. Dorine testte de comfort daycream uit deze serie.

Chanel Ultra Correction Lift dagcrème kost € 107,- voor 50 ml en Chanel Ultra Correction Lift serum kost € 122,- voor 30 ml.

Lees ook