dr Niessen legt uit hoe je een borst kunt verstevigen

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

Beste Dr Frank Niessen,

Ik heb op BeautyJournaal de video gezien over de Brava- en lipofilling techniek voor borstvergroting en ik vroeg mij daarover het volgende af:

Is het ook mogelijk om alleen de Brava techniek toe te passen? Bij mij gaat het niet zozeer om een cupvergroting alleen wellicht een beetje meer versteviging/voller maken van de borsten (dezelfde cup, 75C). Ze zijn iets minder vol en slapper geworden.

Met vriendelijke groet, (naam bij de redactie bekend)

[media id=128 width=620 height=350]

dr. Frank Niessen, expert en plastisch chirurg bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam antwoordt:

Beste mevrouw,

Oorspronkelijk was het BRAVA systeem bedoelt om alleen te gebruiken zonder vet. Dat gaf een versteviging en vergroting van gemiddeld 100 cc. Het nadeel was dat het systeem veel langer gebruikt moest worden dan met het toevoegen van vet. Daarom draag je het BRAVA systeem maar vijf weken en vul je met vet. Anders moet je het systeem zeker 3 maanden dragen en heb je uiteindelijk ook minder volume.

Het slapper worden van je borsten zou ook kunnen komen doordat de huid slapper wordt en de borst lager hangt dan vroeger. Het zelfde volume hangt dan lager. Om de borst strakker te krijgen moet je het of vullen, of de huid strakker maken. Dat alleen gaat gepaard met littekens.

Hopelijk heb ik je vraag afdoende beantwoord.

Met vriendelijke groet, Dr. Frank Niessen

Lees hier meer over plastisch chirurg Frank Niessen. Heb jij een vraag voor hem? Stuur hem via het contactformulier. Je krijgt altijd persoonlijk antwoord.

Bekijk hieronder nog de video over een borstvergroting met Brava:

Lees ook