Beautyjournaal’s stagiaire Sanne ging vorige week naar de Beautyproeverij van Etos in De Bakkerswinkel op het Westergasterrein in Amsterdam.

02:18 - 01:23
luistertijd 02:18 - leestijd 01:23

Beautyjournaal’s stagiaire Sanne ging vorige week naar de Beautyproeverij van Etos in De Bakkerswinkel op het Westergasterrein in Amsterdam. In deze informele setting was er gelegenheid om kennis te maken met het hele Etos assortiment. Dat kennen we natuurlijk al. Wat er echt uitsprong was de introductie van het nieuwe product van Etos  Lip&Cheek. Het is sinds gisteren te koop als een ware limited edition. Een lakje voor wangen en lippen.

Lip&Cheek heeft een bijzondere verpakking. Het ziet eruit als een nagellak. Het product is supervloeibaar en heeft een rode kleur. Je maakt er een natuurlijke roze/rode gloed mee op je wangen en lippen. Omdat het heel vloeibaar en transparant is krijg je echt zo’n frisse blos als na een lekkere fietstocht.

De vloeistof werkt als een soort aquareltechniek, laagje voor laagje. Begin voorzichtig, als het product eenmaal is aangebracht kan het lastig zijn om te vervagen of te verwijderen. Breng 3 á 4 stipjes op de jukbeenderen aan en ‘klop’ het in de huid. Je kunt het subtiel houden, of heftig maken. Ook voor de lippen geldt, breng het laag voor laag aan. Op je lippen ziet het er heel mooi natuurlijk uit, echt alsof het je eigen lippenrode huidkleur is.

Omdat het een lakproduct is met kwastje, kun je ervoor kiezen die kwast te gebruiken, maar in de praktijk zul je vaker je vingers gebruiken, en dan loop je wel tegen een probleempje aan: de rode kleurstof trekt zo goed in de huid dat je vingertoppen ook makkelijk rood blijven. Je wast het er ook niet af met water, je hebt waterproof cleanser nodig. Ook het feit dat de verpakking van glas is, vinden wij niet zo handig voor in je tas.

Etos is overigens niet de eerste die met dit idee komt. Bij Benefit Cosmetics vind je Benetint. Het is te koop bij Sephora voor €29.00. Mocht je liever een try-out doen, kies dan het vriendelijk geprijsde lakje van Etos voor €3.49. Wees er snel bij want op=op.

Lees ook