Anti aging bodylotion met peeling effect

06:29 - 03:53
luistertijd 06:29 - leestijd 03:53

Paulas Choice Weightless Body Treatment 2 BHA

Tijdens de zomermaanden drogen zon, zee en de wind aan het water de huid van mijn lichaam vaak flink uit en maken deze daardoor kwetsbaar. Tel daarbij op dat ik graag mijn onderbenen epileer om de haartjes te verwijderen, en dat levert nog al eens beschadigingen op. De combinatie van milde exfoliatie met rijke verzorgende werking zou de nieuwe en verbeterde Weightless Body Treatment met 2% betahydroxyzuur (BHA) van Paula’s Choice alles moeten bieden om mijn lichaamshuid, en in het bijzonder die van mijn benen, weer zacht en fris kunnen maken.

Shop alle bodyproducten hier online

 

Paula Begoun is Amerika’s meest bekende criticus en recensent op het gebied van huidverzorgingsproducten en de bijbehorende claims van fabrikanten (zie ook “BeautyJournaal TV: Het grote Paula Begoun interview”). Op basis van wetenschappelijke onderzoeken naar de ingrediënten beoordeelde Paula Begoun de afgelopen jaren duizenden producten van honderden cosmeticalijnen. De claims van deze producten stelt zij op een kritische wijze aan de kaak en toetst ze op inhoudelijke waarheid. Paula’s onderzoek en haar zoektocht naar kwalitatief hoogstaande producten met een redelijke prijs hebben ertoe geleid, dat ze haar eigen lijn huidverzorgings- en make-upproducten is gaan ontwikkelen: Paula’s Choice.

Shop alle bodyproducten hier online

 

De Weightless Body Treatment zou de enige kalmerende bodylotion op de markt zijn met salicylzuur en een pH-waarde die ervoor zorgt dat het salicylzuur de huid daadwerkelijk optimaal kan exfoliëren1. Ruwe en onzuivere huiddelen zouden dientengevolge gladder worden, een droge huid zou verminderen en acne en puistjes op het lichaam zouden effectief bestreden worden.

Daarnaast bevat de bodylotion zowel antioxidanten (vitamine E, extracten van groene thee en meloen) als anti-irriterende ingrediënten (extracten van kamille en wilgenroosje, bisabolol, allantoïne) die de huid bij regelmatig gebruik zowel een onmiddellijke als voortdurende verbetering qua huidstructuur beloven. Omdat BHA een derivaat van aspirine (acetylsalicylzuur) is, worden aan deze bodylotion ook ontstekingsremmende en milde antibacteriële eigenschappen toebedeeld.

Shop alle bodyproducten hier online

 

Wat claimt de bodylotion?

Mijn ervaringen:

De presentatie van dit product spreekt me zeer aan: Een cleane, wit-groene (sta)tube, zonder opsmuk, met duidelijke (Engelstalige) informatie over werking, toepassing en gebruikte ingrediënten.

De bodylotion zelf heeft een lichte consistentie (=dikte) maar voelt rijk aan op mijn huid. De zijdeachtige structuur van de lotion wordt snel en volledig door mijn huid opgenomen. Na applicatie voelt mijn huid meteen zacht en soepel aan. Hoewel de bodylotion parfumvrij is, heeft het een zachte, frisse, aangename geur die me doet denken aan groene thee, meloen en kamille (maar mijn man daarentegen associeert de geur met kit om gaten mee op te vullen…).

Shop alle bodyproducten hier online

 

Doordat BHA het buitenste laagje dode huidcellen losweekt, krijgen nieuwe cellen de gelegenheid om naar de oppervlakte te komen. Het effect hiervan zie ik al binnen een week nadat ik begonnen ben met smeren: De verdikte, ruwe, doffe buitenste huidlaagjes verdwijnen en mijn huid krijgt een gladde, egale en gezonde uitstraling. Zowel de textuur als de kleur van mijn huid verbeteren. Naast milde exfoliatie van de buitenste huidlagen, heeft deze bodylotion ook eigenschappen die het een ideaal product maken voor een normale tot vette of gecombineerde huid met ontstekingen, acne of puistjes. Dankzij de vetoplosbaarheid van BHA exfolieert deze bodylotion niet alleen de buitenste huidlaag maar ook de binnenkant van de porie en talgklier waardoor de verzorgende, kalmerende, ontstekingsremmende en milde antibacteriële eigenschappen dieper en effectiever kunnen inwerken.

Mijn onderbenen, die vaak ontsiert worden door kleine, open, rode huidwondjes (als gevolg van te agressief epileren) zien er na relatief korte tijd weer mooi en ‘ongeschonden’ uitzien. Wat een fijn product!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorine concludeert:

Waar sommige exfoliërende producten te sterk zijn of te veel schuren en mijn huid meer schaden dan helpen, is de exfoliërende werking van deze (dagelijks te gebruiken) bodylotion precies goed: mild (zonder prikkelingen, roodheid, droogte of schilfertjes tot gevolg) maar effectief.

Kortom, ik vind dit een heerlijke bodylotion. Alles aan dit product klopt wat mij betreft: Verpakking, geur, prijs-kwaliteitverhouding, huidbeleving en werking. Mijn huid toont in korte tijd daadwerkelijk gladder, mooier en gezonder. Mijn (ontstoken) epilatiewondjes helen sneller en mooier, en mijn gehele lichaamshuid voelt zacht, glad, en gehydrateerd aan. Een absolute aanrader. Vergeet niet om bij gebruik van BHA je huid overdag altijd goed te beschermen tegen de zon. En tot slot: ik heb BeautyJournaal’s Monique plechtig moeten beloven dat ik mijn onderbenen niet meer te lijf zal gaan met een pincet, omdat ik anders mijn huid blijf beschadigen.

1BHA werkt het beste in een concentratie van 1 tot 2% en met een pH-waarde van 3. BHA wordt minder effectief bij een pH-waarde van meer dan 4. De Weightless Body Treatment exfolieert de huid met 2% BHA en is geformuleerd binnen een pH-waarde van 3,2 tot 3,6.
 
Shop alle bodyproducten hier online
 

Lees ook