shop Prescription Edelweiss Cream – clean beauty! Monique schreef al eerder over de geweldige crèmes van Prescription. Deze crèmes zijn volledig ‘clean beauty’ geformuleerd en dus heel veilig voor mens en milieu. Bovendien geven ze een uitstekende verzorging. Bekijken Op de redactie van Beautyjournaal arriveerde plotseling een folder van Perfect Age, de serie huidverzorgingsproducten van […]

03:49 - 02:17
luistertijd 03:49 - leestijd 02:17

Op de redactie van Beautyjournaal arriveerde plotseling een folder van Perfect Age, de serie huidverzorgingsproducten van Robert Schoemacher.  Opmerkelijk, want na een in eerste instantie succesvolle introductie en een intensieve promotiecampagne door Schoemacher hoorden we nooit meer iets over Perfect Age. En nu die folder. Is het merk weer terug? En hoe zit het met de belangen van Elha Cosmetics, en wat heeft de Bergman Kliniek ermee te maken? De nieuwe distributeur Bransus vertelt…

Eind 2008 lanceerde Robert Schoemacher Perfect Age, een crème en een oogcrème met vitaminen die de huid intensief zou hydrateren en littekens en rimpels zou vervagen. Monique schreef er destijds een lovend stuk over. Perfect Age was te koop bij Douglas, De Bijenkorf en ICI Paris, en Schoemacher ondersteunde de lancering met een persoonlijke toernee langs vele verkooppunten, maar ondanks dat, en ondanks dat Perfect Age een helder verhaal voor een schappelijke prijs bood, verdwenen de producten al snel weer onder de radar. We hoorden er helemaal niks meer van. Perfect Age leek geflopt te zijn, wat altijd weer jammer is.

En nu dus ineens die folder. Is Perfect Age weer terug? De dame die destijds de PR voor het merk verzorgde weet van niks, zij is niet langer aan het merk verbonden. Op de folder vinden we een naamsticker van de nieuwe distributeur, Bransus Cosmetics. We bellen met André Leeuwesteijn van Bransus. Hij weet ons te vertellen dat zijn bedrijf het merk enkele maanden geleden heeft overgenomen van de vorige distributeur, Elha Cosmetics (wisten wij ook niet, dat het bij Elha zat).

Perfect Age heeft, zo vertelt Leeuwesteijn ons, erg geleden onder de negatieve publiciteit rond Robert Schoemacher: “Er talloze verhalen in de pers rond zijn privéleven, berichten over problemen met de belasting en al die publiciteit heeft het merk geen goed gedaan. De grote ketens als Douglas en ICI Paris hadden er geen zin meer in en daar verdween perfect Age uit de schappen.” De overstap van Schoemacher naar de Bergman Kliniek, waar ook de eigenaar van Elha Cosmetics een belang in heeft (wisten wij ook niet), maakte de zaken nog ingewikkelder.

Leeuwesteijn: “De Bergman Kliniek heeft ook een eigen serie huidverzorgiging die concureert met Perfect Age en dus ontstond er een lastig probleem. Elha wilde van Perfect Age af, waarna wij het hebben overgenomen. We zijn nu bezig om het merk op te bouwen. Dat gaat goed. Het is nu te koop in Engeland, Malta en in de Baltische Staten, we gaan er mee van deur tot deur bij de DA drogisten en volgende week staan we er mee op de Beauty Salon Dimensions in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar zal Schoemacher trouwens ook aanwezig zijn.” Leeuwsteijn vertelde verder dat Bransus bezig is om Perfect Age te verspreiden via het circuit van schoonheidsspecialisten.

En zo lijkt het er op dat Perfect Age een tweede kans krijgt. Da’s mooi, het is een prima product met een helder verhaal, zoals Monique destijds al concludeerde. De lijn bestaat naast Perfect Age Control & Repair Cream en Control & Repair Eye Cream, ook uit een Cleansing Foam en een Beauty Mask. De folder vermeldt geen prijzen. Op de website van Bransus (www.bransus.com) is nog niks te vinden over Perfect Age, maar we gaan er van uit dat dat binnenkort wel zal veranderen.  De website van Perfect Age (www.perfectage.nl) is er ook nog steeds en daarop is veel meer informatie over het merk te vinden.

Lees ook