Goede pigmenten, huidgevoel redelijk

04:02 - 02:25
luistertijd 04:02 - leestijd 02:25

Flori Roberts

Een beetje make-upkenner kent de naam Flori Roberts en wie een donkere huid heeft, kent de producten ook. Flori Roberts is een Amerikaanse vrouw van joodse afkomst die 1965 besloot make-up voor vrouwen met een licht getinte tot donkere huid op de markt te brengen. Het was een gat in de markt, en dat is het nog altijd. Roberts is inmiddels al 90 jaar!

Het merk werd beroemd om de grote schakering aan huidtinten in make-up en om de verzorgingsproducten die ook passen bij vrouwen met een gekleurde huid. Deze huiden zijn over het algemeen wat vetter.

Flori Roberts is wereldwijd te koop. In Nederland wordt het gedistribueerd door Globe Cosmetics. Ik kreeg van BeautyJournaal een aantal make-upproducten mee en skincare producten. De make-up bespreek ik hieronder. De huidverzorging komt later, omdat je dat nu eenmaal meer tijd moet geven.

High Shine Lacquer Lip Polish

Kleur: Goddess

Belofte: deze lipgloss van Flori Roberts belooft een ultra-glans te geven.

Ik ben een lipgloss-fan en heb wat dat betreft zoveel verschillende merken uitgeprobeerd. Wat voor mij belangrijk is bij een lipgloss is dat het lekker smeert, lekker ruikt, lang blijft zitten, mooi glanst en niet plakt. Ja, dat zijn aardig wat criteria waar een lipgloss voor mij aan moet voldoen.

Deze lipgloss glanst inderdaad heel mooi (deze kleur is ook supermooi voor een donkere huid: mooi naturel) en hij blijft lang zitten. Maar hij smeert helaas niet lekker. Het gaat stroef omdat de substantie te dik is. Ook vind ik de geur niet prettig, het ruikt naar plastic. En…het plakt verschrikkelijk, en dat is iets wat een lipgloss vooral niet moet doen. Helaas, ik vond de kleur mooi, maar de substantie en geur zijn niet fijn.

Lipstick

Kleur: Jazz Orange

Belofte: een lipstick die de hele dag blijft zitten en niet droog aanvoelt op de lippen.

Mijn ervaring met deze lipstick is dat het wel lang blijft zitten, maar de hele dag red hij niet. Ook voelt hij droger aan dan was beloofd. Toch kan dat denk ik ook niet anders met een lipstick die de hele dag moet blijven zitten.

Ik vind het niet erg om mijn lipstick door de dag heen bij te moeten werken. De kleur is mooi en intens, daarom zou hij van mij wat vetter mogen zijn. Ik werk hem dan graag!

Loose Mineral Eye Shadow

Kleur: Turquoise

Belofte: rijk aan pigment, makkelijk aan te brengen, zowel droog als nat.

Bij het droog aanbrengen geeft hij wel een mooie glans, maar bij het nat aanbrengen wordt deze kleur pas echt intens. Het is alleen jammer dat de kleur die in het potje zit, niet de kleur is die het uiteindelijk wordt. Althans niet op mijn huid. In plaats van dat hij echt mooi blauw/turquoise is, wordt hij groen/goud-achtig. Ook een mooie kleur, maar niet wat het oog in eerste instantie ziet. Hij voldoet verder geheel aan de beloften.

Base Strokes Foundation Stick

Kleur: Gazelle

Belofte: makkelijk aan te brengen en full coverage.

Deze foundation is inderdaad heel makkelijk aan te brengen. Ik ben van makkelijk & snel aanbrengen, en dat kan dus met deze stick. Een paar strepen over je gezicht trekken, kwastje eroverheen en je bent klaar. Het dekt mooi alle oneffenheden. De eerste seconden na het aanbrengen voelt het ook fijn aan, licht poederachtig in plaats van het crèmige wat je bij een stick verwacht. Helaas begint mijn huid na een tijdje wel te glimmen op de T-zone.

Ik vind het lastig om een goede foundation te vinden, maar ik moet zeggen dat deze wel dicht in de buurt komt. Hij krijgt van mij een ruime voldoende!

Lees ook