werkt dit echt? lees snel verder...

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

ELASTILash Eyelash Solution van Obagi Medical

Echt lange wimpers heb ik nooit gehad maar de laatste jaren lijken ze niet alleen nog door te groeien, ze blijven ook beduidend minder dik. Ik ga zonder eyelinerlijntje niet meer de deur ga. Al eerder heb ik producten gebruikt die wimperverlenging beloven maar bij mij hadden die geen enkel effect. Ik was dan ook erg benieuwd naar ELASTILash van Obagi.

Obagi Medical Products is een Amerikaans bedrijf dat sinds 1988 huidverzorgingssystemen produceert die zich richten op het voorkomen en/of verbeteren van huidaandoeningen zoals zonbeschadigingen waaronder hyperpigmentatie (chloasma, melasma en sproeten), maar ook acne vulgaris en rosacea. Het zijn producten die je alleen via een cosmetisch arts kan verkrijgen, zo stelt men, maar in Nederland kun je zo ook via allerhande webshops verkrijgen, dus hoe strikt de ‘medische’ controle is weten wij niet.

De ELASTILash is deel van ELASTIDerm™ Collection die verder nog bestaat uit de ELASTIDerm Eye Treatment en ELASTIDerm Décolletage FX System.

Over de wimperverlenger zegt men het volgende:

Verder zijn er op de site foto’s te zien van een klinisch onderzoek, waarbij staat: De foto’s zijn geïnverteerd fluorescerende afbeeldingen en niet geretoucheerd. Resultaten kunnen variëren.

Omdat ik weet dat er wimperverlengers zoals Latisse, in de handel zijn die onomkeerbare verkleuring van de iris kunnen veroorzaken, of  het donkerder worden van het ooglid en/of oogirritatie heb ik eerst goed gekeken wat ik op mijn kostbare ogen ging smeren. De werkzame stof in ELASTILash van Obagi is Myristoyl Pentapeptide 17 (een peptide  – geproduceerd door Symrise – die een niet-irriterend  alternatief moet bieden voor de medicinale stof bimatoprost die in groeimiddels op doktersrecept worden verstrekt – zoals Latisse), naast een aantal hulpstoffen waaronder Hydroxyethylcellulose en 1.2-Hexanediol. Op de verpakking staat dat het product is getest door oogartsen en dermatologen. Myristoyl Pentapeptide 17 heeft een tweevoudige werking; het stimuleert de haarzakjes zodat a) ze de haartjes langer vasthouden en b) sneller nieuwe haartjes aanmaken. En voilà, langere en dikkere wimpers.

De Eyelash Solution ziet er uit als een mascararoller of vloeibare eyeliner. Een matzilveren huls waarin een fijn penseeltje zit. Het aanbrengen is erg eenvoudig; eenmaal daags voor het slapen gaan ‘een royale penseelstreek’ aanbrengen langs de hele wimperlijn van het bovenste ooglid. De heel licht gekleurde gel voelt enigszins koud aan.

Rona concludeert:

Twee maanden lang streek ik braaf iedere avond een royale hoeveelheid langs mijn wimpers zonder noemenswaardig resultaat. Gelukkig ook zonder bijverschijnselen als jeuk, prikkende ogen of oogirritaties. Het leek me zinloos om verder te gaan, de zes weken waren immers al verstreken. Jammer.

Tja, wat moest ik nu schrijven aan jullie, beste lezers? Onder het mom ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ en ‘het staat er maar’, ben ik maar weer begonnen met het goedje en bracht ik weer dagelijks een streepje aan. Toen ik op een moment mascara aanbracht keek ik verdwaasd naar mijn ogen; de wimpers van mijn rechteroog hadden een groeispurt(je) genomen. Met bewondering keek ik hoe de mascara ze accentueerde.

Op dat moment begreep ik ook waarom het me nog niet opgevallen was: op de eerste plaats waren de punten nogal licht en op de tweede plaats waren ze heel recht of stijl (hoe noem je dat bij wimpers?).

Dat wilde ik natuurlijk wél aan beide ogen. Een week of wat heb ik het toen alleen links gebruikt en ik kreeg zowaar ook aan die kant langere wimpers. Inmiddels ben ik weer een paar weken verder en vind ik dat ze ook iets voller worden. Het is overigens niet zo simpel te zien, want ik heb geen ‘fluorescerende afbeelding’ van mijn wimpers. Maar ach, ik geloof het zo ook wel.

Vooral met mascara op is het goed te zien dat mijn wimpers langer zijn geworden. Niet spectaculair, niet tot aan mijn wenkbrauwen, maar voor mij is het een duidelijke verbetering.

Zo zie je dat je een product soms iets langer de kans moet geven, en dat even stoppen om weer –meer- resultaat te behalen ook kan werken. Al met al ben ik tevreden. Het product lijkt misschien prijzig maar je doet er echt heel lang mee.

 

Lees ook