Mijn ogen hebben het niet slecht de laatste maanden.

06:01 - 03:36
luistertijd 06:01 - leestijd 03:36

Mijn ogen hebben het niet slecht de laatste maanden. Sinds ik weer lekker veel over beauty, grooming en cosmetica schrijf op Beautyjournaal, in de Nederlandse editie van het tijdschrift  L’Officiel Homme en voor de mannen-lifestylerubriek van Nu.nl, weten de dames en heren van de diverse cosmeticamerken mij weer helemaal te vinden. Dat vind ik helemaal niet erg – een ware cosmeticaverslaafde als ik maakt graag postpakketjes vol tubetjes, flesjes en potjes open en ik blijf het heerlijk vinden om steeds weer nieuwe producten uit te testen. Wie weet tref ik ooit een een potje met daarin een smeersel waardoor ik in één klap op George Clooney lijk – dat zou leuk zijn.

Helaas, de techniek kan veel, maar kan niet toveren. Op die Clooney à la Minute tovercrème zal ik dus nog heel lang moeten wachten. Tot die tijd vermaak ik me overigens prima met wat de techniek allemaal wél kan en ben ik eigenlijk best tevreden met m’n hoofd zoals het nu is. Dat wil ik graag zo houden en dus onderhoud ik dagelijks de boel met gezond voedsel, voldoende slaap en uiteraard de diverse potten en tubes die ik in post aantref.

Smeren tegen wallen, kringen en rimpels

Ik smeer veel. Met name de huid rond m’n ogen krijgt aandacht. Tenslotte is die tere huid zo ongeveer het meest kwetsbare plekje van je gezicht en dus een plekje dat met zorg en liefde behandeld moet worden. Wallen en kringen flatteren niemand en als je, zoals ik, in steeds sneller tempo richting vijftig holt, duiken die wallen en kringen steeds vaker op en zijn ze blijkbaar van mening dat ze een permanente plaats onder je ogen mogen opeisen. Niet dus. Althans, niet als het aan mij ligt.

Ach, in de jaren tachtig was het zo makkelijk. Even douchen, drie koppen koffie, een lik Nivea, een hoop zwart kohlpotlood en je had weer die stoere, licht arrogante en toch frisse oogopslag die destijds zo populair was in New Wave kringen.

Maar ja, die tijd ligt ver achter ons. Weet nog iemand wat dat was, New Wave? Inmiddels is het 2011 en moet er harder gewerkt worden om de wallen en kringen op afstand te houden.

‘T kost wel tijd…veel tijd

Er is één groot gevaar aan die eindeloze stroom postpakketjes. Door zo’n overdaad aan fijne producten wordt je dag- en avondritueel voor je het weet steeds langduriger en ingewikkelder. Een likje dit, een likje dat, en voor je het weet sta je twee keer per dag een half uur te smeren. Da’s natuurlijk ook niet de bedoeling – overdaad schaadt in dit geval echt. Ik gebruik overigens een hoop producten die niet als mannenproducten in de markt gezet zijn. Het maakt me niet zoveel uit, als ik een product lekker vind en m’n huid heeft er baat bij, dan ben ik tevreden.

Momenteel heb ik qua oogverzorging een paar favorieten. Sinds we op Beautyjournaal een tijdje geleden schreven over Estée Lauder Idealist Cooling Eye Illuminator , gebruik ik ‘m vrijwel dagelijks. De bijzonder prettige keramische applicator voelt echt altijd koel aan en da’s een zaligheid. Je ogen frissen meteen op. Het product zelf is ook lekker. Het bevat het ‘Dark Circle Correcting Complex’, een mix van pinoxide en magnoliaextract, vitamine C, botanische extracten, zeealgen, caffeïne en sucrose, en dat lijkt te werken. Idealist Cooling Eye Illuminator kost € 59,- voor 15ml.

Onlangs kwam er nog een heel fijn product bij. Het is niet nieuw – integendeel, het bestaat al sinds 1966, maar ik heb het pas ontdekt. Clarins Gel Contour des Yeux werd door Clarins opnieuw onder de aandacht gebracht omdat ze de formule iets hebben aangepast. De ingrediénten lijst bevat nu ook extracten uit gingko biloba, korenbloem, kamille en aloë. Cafeïne en rozenwater zitten er nog steeds in. De gel is mooi helder blauw en voelt direct koel aan, waardoor je de huid rond je ogen meteen een weldadige opfrisser geeft. Je kunt ‘m ’s ochtends en ’s avonds gebruiken, als vast onderdeel van je dagelijkse smeerbeurt. Clarins Gel contour des Yeux kost € 33,50 voor 20 ml.

Ik wissel nu af. De ene dag Idealist van Estée Lauder en de andere dag Clarins.

Een echt mannenproduct is Clinique Anti-Fatigue Cooling Eye Gel. Deze heel luchtige, dunne gel bevat caffeïne, kalmerend hopextract en gistextract. De kleine applicator is sterk en makkelijk mee te nemen. Hij zit dan ook altijd in m’n tas, voor noodgevallen of gewoon, als extra verfrissing gedurende de dag. Clinique Skin Supplies for Men Anti-Fatique Eye Cooling Gel kost € 30,- voor 15 ml.

De beste camouflage

Ondanks al deze zorg duiken ‘s avonds toch nog wel een donkere kringen op, vooral als ik de hele dag stukjes heb zitten schrijven. Als ik gewoon ’s avonds op de bank plof is dat niet erg, maar als er nog gefeest of gedineerd moet worden wil ik nog wel eens naar mijn tubetje Phytocernes + van Sisley grijpen om er weer snel toonbaar uit te zien. Phyrtocernes + is een dunne, camouflerende, dekkende crème met iets kleur die donkere kringen snel veel minder zichtbaar maakt zonder dat hij een opgemaakt effect heeft. Daarnaast bevat hij verzorgende bestanddelen als ginkgo biloba, bosbes, paardenstaart, cipres, jenerverbes en rozemarijnolie. Ideaal spul. Phytocernes + is verkrijgbaar in vier tinten – ik heb tint 2 – en kost € 56,60 voor 15 ml. En daar doe je heel lang mee. 

 

Lees ook:

Lees ook