Vandaag was ik te gast bij de promotie van Estee Lauder's nieuwe najaarsmake-up in de Amsterdamse Bijenkorf en werd ik ook nog even heerlijk 'bijgewerkt' door Estee Lauder's premier make-up artist Blair Patterson.

03:10 - 01:53
luistertijd 03:10 - leestijd 01:53

Vandaag was ik te gast bij de promotie van Estee Lauder’s nieuwe najaarsmake-up in de Amsterdamse Bijenkorf en werd ik ook nog even heerlijk ‘bijgewerkt’ door Estee Lauder’s premier make-up artist Blair Patterson. Ik vind hem niet alleen supercharmant, hij maakt ook waanzinnig mooie smokey eyes met rijke kleuren.

Vorig jaar lieten we dat al zien in de film die we toen met hem maakten, en dit jaar, met de nieuwe prachtige grijze looks, van metallics tot bijna mat, maakt hij ook weer ware kunstwerkjes van je ogen.

Die heerlijke Blair is nu de komende drie dagen in de Amsterdamse Bijenkorf, waar op de eerste etage een speciale counter is ingericht. Hier kun je zelf door hem opgemaakt worden, maar je kunt natuurlijk ook zijn werk gewoon bekijken terwijl hij bezig is. Als je graag in de make-up wilt, maak dan snel een afspraak via telefoonnummer 020-6236568, en we zeggen met nadruk snel, want hij is populair! Wil je liever kijken? Je vindt de counter op de eerste etage om de hoek bij de roltrap.

Vrouwen die wel zijn opgemaakt, kunnen daarna meteen een professionele foto laten maken voor hun Facebook pagina.

In de nieuwe najaarslook zit deze keer een heel bijzondere blusher is, een mix tussen poeder en gel, waarmee je blush maar ook soft shimmer overal je maar wilt, kunt aanbrengen, zowel nat als droog.

Make-upartist Tom Pecheux rules, want hij heeft ervoor gezorgd dat de pigmenten en texturen van Estee Lauder make-up een enorme upgrade hebben ondergaan het afgelopen seizoen. En dan die kleuren…waanzinnig mooi. Dit seizoen staat in het teken van nevelachtige metallics. Vurige rozes en rood voor de lippen, industrieel sober groen voor de nagels en chroom voor de ogen. Die smokey eye- die blijft! Wij vinden de kleuren prachtig – maar de echte ster is de Pure Color Illuminating Powder Gelee. Een multi-inzetbaar poeder dat een prachtige subtiele glans aan de huid heeft zonder overdone te zijn. Want dat is nu de trend, komend najaar en winter. Mat maakt dof, teveel glans is uit, het moet een satijnlook zijn.

Een combi van goudpigment en parelmoer verheldert je teint en egaliseert hem ook. Alsof je huid gepolijst is. Wij hebben gezien hoe vol of hoe subtiel je hem kunt aanbrengen. De glinstering komt tevoorschijn bij droog aanbrengen, de volheid aan kleurpigment komt tot leven wanneer je hem nat aanbrengt. Hij is daardoor geschikt als oogschaduw, als highlighter en als blush. Blair vertelde me nog tijdens het opmaken dat de substantie nat in de vorm gaat en daarna gebakken wordt. Zo is die rijke textuur te verkrijgen.

Ook aangenaam: de volledige collectie is geschikt voor alle huidkleuren. Er is zodanig met pigmenten gewerkt dat een donkere huid niet grauw zal worden of een Aziatische huid te dof.

 

Dit is trouwens Blair Patterson (bekijk film met hem):

[media id=97 width=620 height=350]

 

Lees ook