Vichy Normaderm Anti-Age Tussen je dertigste en je veertigste zou je eigenlijk op je mooist moeten zijn.

03:56 - 02:21
luistertijd 03:56 - leestijd 02:21

Vichy Normaderm Anti-Age

Tussen je dertigste en je veertigste zou je eigenlijk op je mooist moeten zijn. Het kinderlijke babyvet is weg, je gezicht heeft karakter gekregen en het onvermijdelijke verval heeft nog niet echt ingezet. Toch kent deze, schijnbaar ideale, leeftijd ook zo z’n eigen huidproblemen. Althans, zo blijkt uit een onderzoek van Vichy. Zodra ze boven de dertig zijn, zo vertelt het onderzoek,  hebben twee op de drie vrouwen nog steeds last van onzuiverheden in de huid, terwijl ze ook al de eerste tekenen van veroudering zien. Het lastige is dat producten om puistjes en meeëters aan te pakken veelal te agressief zijn voor een 30+ huid, en anti-aging producten weer te vet zijn waardoor het gezicht gaat glimmen. Je valt als dertiger in feite een beetje tussen wal en schip, zo concludeert Vichy. Naar aanleiding van dit onderzoek bedacht het merk Normaderm Anti-Age, een crème speciaal voor dertigers, die een anti-aging werking heeft maar ook onzuiverheden in de huid op een milde maar doeltreffende manier aanpakt.

Om de strijd aan te gaan met onzuiverheden voegde Vichy twee peelingbestanddelen toe. LHA, een gepatenteerde molecuul van L’Oreal, het moederbedrijf van Vichy,  exfolieert volgens het persbericht de opperhuid, maakt de poriën vrij en stimuleert de celvernieuwing. Glycolzuur trekt diep in de opperhuid en stimuleert vernieuwing van binnenuit. Daarnaast heeft glycolzuur een antibacteriële werking. Vichy Normaderm Ani-Age bevat ook ‘geglycosyleerde’ vitamine Cg, een stabielere versie van vitamine C, dat anti-verouderende, anti-oxidante en verstevigende eigenschappen heeft. Deze vitamine wordt gedurende 24 uur constant afgegeven aan de huid, zo gaat het persbericht verder, en maakt deze stralender en egaler.

Tot slot zitten er talg absorberende microbolletjes en 6% gconcentreerde glycerine in als vochtvasthouder. Normaderm Anti-Age heeft een luchtige gel-crème strucuur die snel wordt opgenomen en een mooi mat resultaat geeft. Zo’n 90% van de door Vichy getestte vrouwen was er – volgens Vichy – enthousiast over. Normaderm bevat geen parabenen, is hypoallergeen, niet-comedogeen en geschikt voor de gevoelige huid. Hij kost € 18,95 voor 50 ml.

Paula’s Choice Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator

Voor hetzelfde huidtype en dezelfde leeftijdscategorie, lanceert Paula’s Choice Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator. Ook Paula kwam tot de conclusie dat producten voor de onzuivere huid veelal te uitdrogend zijn voor dertgiers, en anti-aging crèmes te zwaar en te vet, waardoor ze de poriën verstoppen. De nieuwe Resist Anti- Aging Clear Skin Hydrator van Paula’s Choice voorziet volgens Paula in de behoeften van een ouder wordende huid en gaat tegelijkertijd  onzuiverheden tegen, kalmeert rode plekken kalmeert en vervaagt verkleuringen als gevolg van puistjes.  Het product bevat gestabiliseerde vitamine C, wat de aanmaak van collageen moet stimuleren. Antioxidanten uit groene thee helpen de huid zich te beschermen tegen vrije radicalen. Niacinamide – vitamine B3 – bevordert volgens het persbericht de aanmaak van vetzuren en ceramiden en staat bekend als een algemene huidbarrière versterkende stof, waardoor vochtverlies wordt tegengegaan. Niacinamide heeft ook onstekingremmende en talgreducerende eigenschappen. De samenstelling is licht en luchtig en trekt snel in. Omdat de lotion niet vet is kan hij ook rondom de ogen worden gebruikt – en da’s heel fijn. Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator is hiermee een hele mooie aanvulling op de overige producten uit de Resist-lijn van Paula’s Choice. De prijs is € 25,50 voor 50 ml. Je kunt het hier direct online bestellen.

En dan nog even dit: interessante producten voor de vettere huid die vooral een verzorgend effect hebben zijn ook:

Meer nieuws voor de onzuivere huid lees je hier.

 

Lees ook