Beste Margde,  Ik ben 24 jaar en heb als twee jaar 'last' van fijne lijntjes onder mijn ogen in in mijn ooghoeken als ik lach.

02:23 - 01:26
luistertijd 02:23 - leestijd 01:26

Beste Margde,  

Ik ben 24 jaar en heb als twee jaar ‘last’ van fijne lijntjes onder mijn ogen in in mijn ooghoeken als ik lach. Deze beginnen mij nu echt te irriteren. Ik heb een normale huid en nergens in mijn gezicht last van rimpeltjes, behalve rondmijn ogen. Heb jij misschien een tip om deze tegen te gaan? Ik gebruik al enige tijd de hydrating eye cream van Bobbi Brown, maar het heeft niet echt veel effect. Bedankt voor je hulp alvast!

Huidexpert Mardge Pascaud antwoordt:

Beste Christel,

De huid rondom de ogen is (vaak) het meest kwetsbare gedeelte waar als eerste lijntjes te zien zijn. Dit kan veroorzaakt worden door bijv vocht / vet tekort of gezichtsuitdrukking (veel lachen en tegen de zon in kijken).
Je bent al op de goede weg door een oogcrème te gebruiken maar belangrijk is wel om eerst te weten wat de oogcrème voor jouw huid moet doen. Vandaar dat het goed is te weten waardoor je ‘probleem’ is ontstaan.

Een schoonheidsspecialist kan beoordelen of er een vocht tekort is of meer een vet tekort en welke producten geschikt zijn. Zodra je één goed product gaat gebruiken zul je nog even geduld moeten hebben voordat er resultaat te zien is, gemiddeld 1 maand. Er bestaan ook speciale maskers om je ooghuid een flinke boost te geven. Bijvoorbeeld het Pascaud Marmatrix Eyemask. Dit geeft een direct zichtbaar effect en kun je bijvoorbeeld als kuur gebruiken ( 5 dagen na elkaar) en daarna 1x per week.

Naast een goede huidverzorging is het ook belangrijk dat je dagelijks genoeg water drinkt.
Voedingssuppletie zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen aanwezig zullen zijn in de huid, zodat deze gemakkelijker kan herstellen en beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Een speciale oogcontour behandeling bij de schoonheidsspecialist geeft de huid nog een extra boost. Wanneer je bovenstaande zal opvolgen, zullen de lijntjes verminderen. Immers je huid is nog jong en actief genoeg om te herstellen.

Succes! Mardge Pascaud.

Heb jij ook een vraag over cosmetica en je huid of specifieke huidproblemen en professionele behandelingen? Stuur hem via ons contactformulier naar Mardge Pascaud.

Lees hieronder meer  Q & A’s met Mardge Pascaud.

Lees ook