Het Franse merk Eau Thermale Avène verkoopt zeer goed werkende, veilige producten voor elk huidprobleem.

03:16 - 01:57
luistertijd 03:16 - leestijd 01:57

Het Franse merk Eau Thermale Avène verkoopt zeer goed werkende, veilige producten voor elk huidprobleem. BeautyJournaal heeft er in het voorjaar van 2011 al veel aandacht aan besteed. Dit najaar introduceert het binnen de lijn Cleanance voor de vette huid een nieuw product: TriAcneal.

Het heeft een drievoudige werking. Het product heeft een peelende werking en de werkzame stoffen dringen diep door in de poriën om de huid zo te vrijwaren van ophoping van talg, waaraan de huideigen bacteriën zich weer te goed doen – wat acne (puistjes, ofwel ontstekingen) in de hand werkt. In dit product staan drie werkzame stoffen centraal: efectiose – een eigen naam die door Avène gepatenteerd is en bekend staat als een anti-irritant, maar het zou volgens Avene’s eigen persbericht ook de werkzaamheid van twee andere belangrijke stoffen, glycolzuur en retinaldehyde, versterkt. Vanwege de krachtig peelende werking moet je het alleen ’s avonds gebruiken. Avène claimt dat het ook littekenvorming tegengaat, en dat is mooie bijkomstigheid. Het product kost € 14,49 voor 30ml.

Een pikant detail is dat dit product het al oudere Diacneal heeft vervangen (dit vertelt het persbericht overigens niet). Deze nieuwe formule zou ook een beter huidgevoel nalaten dan Diacneal deed. Een meer fluwele finish, zo begrijpen we.

Avène benadrukt dat het product het beste gebruikt kan worden naast de andere Cleanance producten. Deze lijn bestaat uit een zestal producten voor reiniging, talgregulatie, hydratatie en kalmering, waarbij het product voor de laatst genoemde eigenschappen, Clean-Ac, ook een spf 30 filter bevat. Als gemene deler bevatten alle zes producten stoffen als zinkgluconaat en pompoenextract voor talgregulering en het afremmen van het ontstaan van puistjes. De producten zijn zo mild mogelijk en geschikt voor verschillende gradaties van huidonzuiverheden: van lichte mate tot zwaarder. De prijzen lopen uiteen van € 13,99 tot € 16,49. Te koop bij de Mediq apotheek, laat je daar ook informeren over welk product het beste voor jouw huidprobleem is.

Yves Rocher heeft de nieuwe lijn Pure System voor de onzuivere huid uitgebracht waarin twee werkzame stoffen centraal staan: salicylzuur voor afremming van de bacterievorming en vanwege het peelende effect waardoor poriën ook schoner blijven en vruchtvlees van de Aloë Vera-plant vanwege de kalmerende en sterk hydraterende eigenschappen. Heel simpel en overzichtelijk: beide stoffen hebben een bewezen werkzaamheid. Yves Rocher claimt ook dat de producten een optimale huidverdraagzaamheid hebben. De lijn bestaat uit zes producten, waaronder een reinigingsgel en een zuiverende lotion, een verzorgend product, een diepreinigend masker en neutraliserende pads die opkomende puistjes de kop in moeten drukken. De prijzen lopen uiteen van € 8,90 tot € 12,90. De lijn is niet alleen in prijs maar qua inhoud per product goedkoper dan het eerst besproken merk Avène.

Kortom, voor elke portemonnee zijn weer nieuwe aantrekkelijke producten voor de onzuivere huid te vinden, en voor beide merken geldt dat er van bewezen werkzame stoffen gebruik wordt gemaakt. De Yves Rocher lijn is overigens vanaf september 2011 te koop.

 

Lees ook